Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha eddig sokat nyomkodtad a mobilod, szokj le róla!

Kütyük

Ha eddig sokat nyomkodtad a mobilod, szokj le róla!

Igencsak rossz hatással van ránk a telefonunk.

A Virginiai Egyetem friss tanulmánya szerint a rendszeres okostelefon használat komoly következményekkel jár a fiatalok körében. A kutatók ugyanis arra jutottak, hogy azoknál, akik állandóan a telefonjukon lógnak, nagyobb eséllyel fordul elő figyelemhiány és a hiperaktivitás. Mindez annak köszönhető, hogy ezek az eszközök állandó értesítésekkel bombázzák a tulajdonosaikat, akiknek emiatt megoszlik a figyelmük, nehezebben koncentrálnak a fontos dolgokra.

smartphone

 

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vizsgált személyek nyugtalanabbak, dekoncentráltak és nem tudnak egy helyben maradni, folyamatosan lesik az új információkat. Ennek fényében különösen tanulságos, hogy a  221 fő részvételével végzett kutatás során a szakemberek megfigyelték, hogy amennyiben kikapcsolják a tulajdonosok az értesítéseket a készülékeiken, úgy jelentősen csökkentek a hiperaktívitásra és figyelemhiányra jellemző tünetek.

how-smartphone-save-working-weekends

Azt azért a kutatók is kiemelték, hogy az okostelefon önmagában nem okoz hiperaktivitást, ám tény, hogy jelentősen leterheli az idegrendszert. Emiatt még azoknak az embereknek is csökken a figyelme, akik az élet más területein egyébként képesek megfelelően koncentrálni. Ez egyéként a jelen kor egyik fontos problémája, amely ellen leginkább csak úgy lehet védekezni, hogy amennyiben nem kiemelkedően fontos, úgy lenémítjuk a telefont, hogy az ne zavarjon minket a teendőink során.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés