Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokat fotózol a telefonoddal? A Huawei új mobilját imádni fogod!

Kütyük

Sokat fotózol a telefonoddal? A Huawei új mobilját imádni fogod!

A Leica-val közösen alkotta meg új mobilját a kínai gyártó.

Ma délután végre hivatalosan is bemutatta legújabb készülékeit a Huawei. A P9-cel és a nagyobb, P9 Plus-szal a gyártó célja egyértelműen az volt, hogy egy igazi fotósmobilokat alkossanak meg, de a telefonok ezen a részükön túl is számtalan érdekességgel szolgálnak. Az Android 6.0 Marshmallow rendszert futtató készülékek közül a P9 egy 5,2 colos Full HD felbontású IPS megjelenítőt kapott, míg nagyobbik társa egy 5,5 colos, szintén Full HD felbontású, ám már AMOLED kijelzőt rejt. Ez utóbbi érdekessége, hogy az Apple jelenlegi zászlóshajójához a 6S-hez hasonlóan érzékeli a kijelző nyomásának erősségét. Amit az Apple 3D Touch-nak nevezett el, azt a Huawei Press Touch-nak nevezi.

Gold_sandblasted_leftFront_LR

A fémházas, unibody kialakítású telefonokat azonban a legtöbben nem a kijelzőjükért, hanem sokkal inkább a kamerájukért fogják majd megvásárolni. A Huawei rendkívül büszke arra, hogy a P9 és a P9 Plus is egy, a Leica-val közösen fejlesztett kétkamerás, optikai képstabilizátorral ellátott egységet rejt. Az f 2/2-es apertúrájú, 27 mm-es látószügű lencséket úgy alakították ki, hogy megszüntessék a sok kamerára jellemző abberrációt.  A lencsék mögött két 12 megapixeles 1,25 IMX286 Sony szenzor bújik meg, amelyek közül az egyik színesben a másik monokrómban látja a világot. Ketten együtt azért dolgoznak, hogy a felhasználó nappal élénkebb fotókat készíthessen, míg éjszaka zajmentes képeket örökíthessen meg.

P9

 

A Huawei állítása szerint egyébként egyik fényviszony között sem lesz gondja a P9 párosnak, mivel a kamera 270%-kal több fényt enged be, mint az iPhone 6S-é. A kétkamerás rendszer ezen kívül lehetővé teszi a hibrid autófokuszt is, azaz utólag is lehet állítani, hogy a fotó mely része legyen éles. Szoftveresen sem okoz csalódást a P9, hiszen a felhasználó akár manuális módot is használhat, illetve képet RAW-ban is elmentheti a beépített memóriába. Ez utóbbi egyébként 32 vagy 64 GB lehet, attól függően, hogy milyen kiadást választ az ember. Ha ugyanis a beéri a kissebbel, akkor “csak” 3 GB RAM-ot kap, míg a fejlettebb kiadás 4 GB-ot rejt.

Grey_sandblasted_rightBack_LR

Közös viszont a lapkakészlet, mindegyik verzió a Mate 8-asban is megtalálható Kirin 950-es módosított, Kirin 955-es verzióját használja. Ez azt jelenti, hogy a burkolat alatt egy nyolcmagos, négy 2,5 GHz-es Cortex-A72-es és négy 1,8 GHz-es Cortex-A53 magot használó processzor teljesít szolgálatot. Érdekesség, hogy a Huawei többi készülékéhez hasonlóan a P9 is képes kétkártyás működésre, igaz a felhasználó aszerint választhat, hogy két nano-SIM kártyát, vagy egy microSD és egy nano-SIM kártyát használ. A mai trendeknek megfelelően természetesen egyik verzióból sem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó.

leica

A sima P9 készülékháza egy 3000 mAh-es akkumulátort tartalmaz, míg a P9 Plus-ban egy 3400 mAh-es példány foglal helyet. Mindkettőt támogatja a gyorstöltést, azaz egy óra alatt akár 83%-nyira feltölthetjük a telefonunk. A készülékek árairól egyelőre nincs információ, ám az már most biztos, hogy hazánkban is megjelenik a két telefon, méghozzá nem is olyan sokára. Az első példányokat ugyanis május végén vehetik majd át a szerencsés felhasználók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés