Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkoztak a Samsung új csúcsmobiljai

Kütyük

Bemutatkoztak a Samsung új csúcsmobiljai

Ma végre hivatalosan is leleplezték a régóta várt Note 5 és S6 edge+ párost.

Rengeteg pletyka és kiszivárgott információk, illetve képek után a Samsung a mai Unpacked nemzetközi sajtórendezvényen végre hivatalosan is bemutatta legújabb készülékeit. Mindkét telefon a maga módján csúcsmodellnek tekinthető, bár míg a Note 5 teljesen új modell, az S6 edge+ a meglévő edge felturbózott kivitele. Elsőnek nézzük az utóbbit.

A Galaxy S6 edge+ fő attrakciója a normál S6 edge-hez hasonlóan a kétoldalt hajlított kijelző. Ám itt a képernyő már 5,7 hüvelykes képátlóval bír, így pedig a + jelzésű változat a phabletek közé furakodik be. A felbontás maradt QHD, ami ekkora méretben is bőségesen megfelelő képminőséget biztosít, természetesen a Super AMOLED panelt sem felejtették ki belőle. Külsőre sem történt nagy változás, az oldalsó részek ezúttal is fémből vannak, elvileg még jobb, finomabb megmunkálást kaptak.

samsung_s6_edgep_1

Az első és hátsó borítás pedig üveg, mégpedig a Gorilla Glass változatból. Belül a telefon lelke a nyolcmagos Exynos 7420-as processzor, a RAM immár 4 GB-osra hízott. A nem szétszedhető házban 32 vagy 64 GB belső memóriát találunk, állítólag az S6 értékesítései alapján döntöttek úgy, hogy ebből már nem készül 128 GB-os verzió. A kamerák sem változtak, tehát hátul 16 megapixeles, optikai stabilizátoros szenzorral fotózhatunk, mely mellett ott a vaku és a pulzusmérő is. Szemből 5 megapixelben készíthetünk szelfiket, mégpedig extraszéles látószögű lencsével.

samsung_s6_edgep_2

Szoftveres oldalról a legújabb, Android 5.1.1 alapú rendszert kapjuk, ez már a sima S6-okra is elérhető. Az S6 edge+ szeptember 4-étől már hazánkban is kapható lesz, mindhárom mobilszolgáltató beveszi a kínálatába, az ő áraikat nem tudni, viszont kártyafüggetlenül a 32 GB-os 259 900, míg a 64 GB-os 289 900 forintért vihető haza a hivatalos kereskedőktől.

Az Unpacked fő sztárja természetesen a Galaxy Note 5 volt, hiszen a Samsung Note szériáját tekintik a phablet kategória megteremtőjének és egyben egyfajta referenciakészüléknek is. Nos, az új Note 5 immár illeszkedik az S6 által megkezdett formavilágba, bár annál szögletesebb lett. A legfontosabb, hogy átvették a fémből készült oldalsó keretet, valamint az elöl-hátul Gorilla Glass üveborítást is.

samsung_note5_2

Ezúttal nem a kijelző, hanem a hátlap széleit kerekítették le, így kényelmesebb a fogása. Sikerült a méreteken is picit faragni, miközben az 5,7 hüvelykes QHD Super AMOLED képernyő továbbra is szenzációs képminőséget biztosít. Hardveres téren is az S6 volt az alap, így ugyanazt a nyolcmagos Exynos 7420-as chipet találjuk itt is, mellé pedig 4 GB RAM került. Ebben is 32 vagy 64 GB-os belső tárhely áll rendelkezésre és a microSD bővítést is kivették.

samsung_note5_1

Fotózáshoz a szintén az S6-ból átemelt 16 megapixeles, stabilizátoros hátsó és az 5 megapixeles első fényképező használható. Ebben a készülékben is az Android 5.1.1-es rendszert kapjuk, az akkumulátor 3000 mAh-s és mind ez, mind pedig az S6 edge+ is beépített vezeték nélküli töltés támogatást kaptak, sőt, a gyorstöltést is támogatják mind vezetéken, mind anélkül. Hozzányúltak az S Pen kapacitív ceruzához is, ezzel immár kikapcsolt képernyőre is tudunk jegyzetelni. A Note 5-tel kapcsolatban kissé furcsa, hogy míg Amerikában és Kanadában már augusztus 21-étől megvásárolható lesz, addig hazánkba és Európába csak jövőre érkezik hivatalosan, így a Note 5 esetében az árakról nincs információ, de hogy nem lesz olcsó, az biztos.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés