Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: LG G3 S – Kellemesen kicsi

Kütyük

Teszt: LG G3 S – Kellemesen kicsi

Az LG G3 kicsinyített verziója már más néven lép piacra mint a G2 mini, van ahol G3 Beat néven, máshol pedig G3 S néven fut.

Manapság egyre jobban érezhető egy olyan vásárlói réteg jelenléte, mely a csúcsmodellek teljesítményét keresi, ám kompaktabb, kisebb házba csomagolva. Az eddigi állás alapján csak a Sony csinálta meg a csúcsmobilok „összenyomott” verzióját szinte változatlan belsővel, a többiek olcsóbban kínálják a gyengébb hardverrel rendelkező, a nagy testvért hűen másoló készülékeket. Az LG G3 bemutatása után egyértelművé vált, hogy érkezni fog egy G3 mini is , amit végül LG G3 S-re kereszteltek (néhány piacon G3 Beat néven fut).

Csomagolás

A G3 S egy kicsiny dobozban érkezett hozzám, ebben pedig találtam egy töltőfejet, adatkábelt, egy meglehetősen gyenge minőségű fülest és magát a készüléket a hozzá való akkumulátorral együtt. Egy jobb fülhallgatót elvártam volna, elvégre nem egy alapmobil, de ez az álmom szertefoszlott.

Külső

Nem is kérdés, hogy a csúcsmodell volt a referencia, gyakorlatilag pontosan ugyanúgy néz ki, csak kisebb kivitelben. Egy nagyon apró változtatás van a hátlapon, de ez valószínűleg sok embernek elsőre fel sem tűnik. Na de lássuk az előlapot, a keret elég keskeny, de alul és felül azért maradt hely. Lent a gyártó feliratozása lett kiemelve körkörös motívummal díszítve, de ezt is lefedi az előlapi üveg. Felülre jutott egy kamera, közelségmérő szenzor, illetve a beszédhangszóró. Középen a legnagyobb helyet természetesen az 5 hüvelykes, IPS LCD panel foglalja el. Felbontása csökkent, méghozzá Quad HD-ről 720 x 1280 pixelre, azaz normál HD lett. Ennek ellenére szép színeket, jó betekintési szögeket, illetve éles képet kapunk, ráadásul így a processzor sem kap akkora terhelést.

A készülék két oldala teljesen sík, és továbbra sem került ide semmilyen gomb. Alulra azért már kerültek dolgok, itt van a 3,5 mm-es jack aljzat, a microUSB és a fő mikrofon. Felül egy infravörös port és a másodlagos mikrofon osztozik a helyen.

Ezúttal is izgalmasabb a hátlap a megszokottnál. Többek között itt találjuk bal alul a kihangosítót, középen felül pedig egész kis csoport van. Lentről felfelé haladva első a hangerőszabályzó gombpáros, melyek közrefogják a bekapcsoló billentyűt. Felette következik a kamera optikája, tőle jobbra egy LED segédfényt, balra pedig a lézeres autofókuszt. A hátlap a G3-hoz hasonlóan levehető és az akkumulátor is cserélhető, a felülete pedig itt is csak imitálja a szálcsiszolt fémet. A lítium-ion telep 2540 mAh-s kapacitással rendelkezik, ez a teljesítmény normál használat mellett 1,5 nap üzemidőre elegendő, de azért esténként ajánlott inkább töltőre tenni.

Hardver/ Sebesség

A G3 S-ben egy Qualcomm Snapdragon 400-as SoC dolgozik. Ezt a hardvert már sok készülékben láttuk, elég népszerű a középkategóriában. Megtalálható például az Xperia M2-ben, HTC Desire 816-ban vagy épp házon belül a G2 miniben. Persze ezzel semmi gond sincs, mert így jó eséllyel tudni fogjuk, milyen sebességre számíthatunk. A processzor négymagos, ezek 1,2 GHz-en dolgozik, GPU-ból egy Adreno 305 látja el a feladatot, mely mint mindig most is remekül végzi dolgát. RAM-ból 1 GB-ot kapunk, a belső tárhelyé pedig 8 GB-os, utóbbit bővíthetjük akár 64 GB-ig is.

A készüléken jelen pillanatban az Android 4.4.2 fut, amit az LG saját felülete rajzol át. A felület akadásmentes, nincs gondolkodási idő amitől az ember ideges lesz, ha gyorsan szeretnénk egy funkciót elindítani, de csak tölt a telefon végtelen időkig. Az értesítési sáv teljesen letisztult és a vezérlősáv is testreszabható maradt. Nem hiányozhatnak az LG egyedi KnockON és KnockCode érintésvezérelt funkció sem, de van gesztusvezérlés és intelligens RAM kezelő is.

Az extra programok listája nem túl hosszú, van Frissítési központ, hangrögzítő, időjárás, QuickMemo+, QuickRemote, RemoteCall Service, SmartWorld, Feladatok és ThinkFree Viewer. Ami fontosabbnak mondható, azokat előre feltelepítették, így tudunk TV-t vagy esetleg DVD-t irányítani a mobillal (mert az infraport sem hiányzik), lehet jegyzetet írni, dokumentumot olvasni és még az időjárás előrejelzést is láthatjuk.

Multimédia

Fő kameránk felbontása 8 megapixel, ehhez tartozik egy lézeres távolságmérő és egy LED segédfény. A beállítások felhozatala átlagos, módosíthatunk a felbontáson, rácsot tehetünk be, választhatunk panoráma vagy automata módot, és van HDR funkció. Nem vitte túlzásba az opciókat a gyártó, de fontosabb a végső eredmény. A fotók minősége teljesen elfogadható, bár zajosodás azért akad és a kép jobb széle hajlamos elmosódni. Sajnos az optikai stabilizátorról le kell mondanunk, nem árt stabilan tartani a telefont fotózás közben.

Videórögzítéskor sztereó hanggal és Full HD felbontással dicsekedhetünk, habár a 4K szintén kimaradt, ez igen keveseket fog érdekelni. A zenelejátszót is átrajzolták, véleményem szerint átláthatóbb és szebb is lett ezzel a letisztult felülettel. Kapunk rádiót is, ha megunnánk a saját zenegyűjteményünket.

Kihangosítón hallgatva kellően hangos, bár maximális hangerőn a zene minőségétől függően már hajlamos lehet berecsegni. Van a lejátszóban equalizer is, ahol magunk is babrálhatjuk a hangszínt, nem csak előre programozott profilokat állíthatunk be. Fülhallgatóra váltva is korrekt eredményt kapunk, feltéve, hogy nem a hozzáadott tartozékot használjuk. Hangerőből nincs hiány és a mély, valamint a magas hang is a helyén van.

Tesztmobilunkban megtalálható az LTE modul, ahogy a WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, infraport, GPS és NFC is. A WiFi érzékenysége átlagos, a GPS kapott GLONASS támogatást, illetőleg a beszéd hangminősége is megfelel az átlagnak. Érdemes megfontolni az LTE bekapcsolását, ugyanis érezhető (negatív) hatása van az üzemidőre, amennyiben a lefedettség és a jelerősség nem megfelelő.

Összegzés

Számomra az LG G3 S egy érdekes telefon volt, belsőleg nagyon hasonlít a G2 mini-re, elsősorban a hardvert tekintve. A szoftver viszont a G3-ból érkezett, az pedig, hogy melyik kapott szebb külsőt mindenki maga eldöntheti. Az ára viszont döntő tényező lehet, jelen pillanatban 75 ezer forintért vihető haza, míg a G2 mini 65 ezer forint. A 10 ezer forint különbözetért nagyobb képátlójú és felbontású kijelzőt, illetve a csúcsmodell külsejét kapjuk. Ez az ár teljesen elfogadható ezért a tudásért, így nem mondhatok mást, mint hogy ez is egy jól eladható modell lesz.

A készüléket biztosította a PartNeroGSM, köszönjük.



Szólj hozzá!

További Kütyük

LG G3 S

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Design
  - Szoftver
  - Kamera
 
  Kontra:  
  - Műanyag ház
  - HD kijelző
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5"
  • kijelző felbontása: 720 x 1280 pixel"
  • kijelző típusa: IPS lCD"
  • eszköz mérete: 137.7 x 69.6 x 10.3 mm
  • tömeg: 134 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Qualcomm Snapdragon 400
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm jack
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 8 megapixel
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100, LTE 800 / 1800 / 2600
  • WiFi: Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.4.2 KitKat
  • spec. szoftverek: -
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2540 mAh
  • tapasztalat: 1,5 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés