Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínos: Nem frissülnek az androidos Nokiák!

Kütyük

Kínos: Nem frissülnek az androidos Nokiák!

Saját maga ellen dolgozik a Microsoft.

Februárban mutatta be androidos modelljeit a Nokia. A Microsofthoz tartozó részleg ezzel sokakat megdöbbentett, hiszen az Android a Windows Phone konkurense. A nagymértékben módosított felület természetesen a csempés rendszert idézte, ám a az erősen módosított Android 4.1.2 így is messze elmaradt a minimálisan drágább Lumia 525-ös felhasználói élményétől.

noupdate

Akkor úgy tűnt, hogy a Nokia megállíthatatlan, a Nokia X, X+ és XL debütálása után kíváncsian várta a piac, hogy mit lép az egykoron piacvezető gyártó. A válaszra mostanig kellet várni, hiszen a tegnapi napon hivatalosan is bemutatkozott az X család legújabb tagja az X2. Az örömteli leleplezés mellett azonban egy igen kínos, a jelenlegi modellt birtoklók számára pedig meglehetősen problémás információt is megosztott a világgal a gyártó.

Nokia-X-Dual-SIM

Kiderült ugyanis, hogy a X, X+ és az XL modell sem kapja meg a  X platform (2.0) névre keresztelt frissítését, azaz több újdonságtól is elesnek majd a néhány hetes készülékek tulajdonosai. Az ok a hardverben keresendő, az 512/768 MB RAM-mal és Cortex-A5-ös processzorral rendelkező paletta nem boldogul az Android 4.3 Jelly Bean alapú platformmal. Bár a Nokia ígérete szerint azért lesznek majd új funkciók a készülékekre, egy efféle bejelentés bizonyosan még lejjebb nyomhatja az amúgy sem túlságosan acélos eladási mutatókat, ezzel pedig végső soron magával szúr ki a Microsoft. Az eset egyébként nem egyedi, a Windows Phone 7 alapú készülékek sem frissíthetőek a 8-asra, nem is véletlen, hogy mára kikoptak a felhasználók kezei közül.

Nokia-XL-Dual-SIM-2-1000x500

Kérdéses, hogy a home gombbal is rendelkező X2 képes lesz-e majd kiküszöbölni ezt a csorbát, de az biztos, hogy jelenleg nincs egyszerű dolga annak, aki egy Nokia X-re ruházna be, hiszen a nemrég még divatos újdonságról már most tudható, hogy bizony meg vannak számlálva a napjai.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés