Connect with us

technokrata

Teslákkal versenyez az új Opel

opelampera

Garázs

Teslákkal versenyez az új Opel

Közel 500 kilométert megy egy töltéssel.

Egy töltéssel közel 500 km-et működik és olcsóbb mint 10 millió forint: letarolná az elektromosautó-piacot az Opel. A német gyártó a Párizsi Autószalonra hozta el az Ampera-e névre keresztelt típusát, amely nem meglepő módon egy átcimkézett Chevrolet Bolt.

opelampera

Az egyik kiállított jármű Londonból indult el Párizsba,  a 400 km-es út után pedig még körülbelül 80 kilométert tudott volna megtenni, igaz valószínűleg azért nem hajtották túl a mérnökök. Ez pedig azt jelenti, hogy hatótáv kérdésben az Ampera-e a Tesla szintjére került, ez eddig nem sikerült a konkurenseknek. Ráadásul úgy, hogy közben körülbelül harmadannyiba kerül! A 204 lóerős villanymotor 50 km/h-ra 3,2 másodperc alatt gyorsítja fel az autót, azaz a városi közlekedés egyáltalán nem lesz probléma.

opelamperae2

Az amerikai gyártású autó azért nem fapados, CarPlay és Android Auto támogatással és WiFi hotspottal is felvértezték. Az európai megjelenés jövő tavasszal indul, a cél pedig az, hogy 10 millió forintnál kevesebb euróért is megvehető legyen állami támogatással a nyugat-európai piacon. Hazánk azonban csak 2018-ban érkezik, valószínűleg magasabb áron.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle