Connect with us

technokrata

Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

5gplayground

E-gazdaság

Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

Az elsőként felfedezendő szegmens az ipari dolgok internete (IIoT) lesz; a Honeywell, a GE és a kaliforniai Berkeley Egyetem kezdeti résztvevőként csatlakoznak a nyílt, ipari kezdeményezéshez.

Az Ericsson és az Intel Corporation elindították az 5G Innovators kezdeményezést (5GI2); egy olyan nyílt, ipari kezdeményezést, amelynek célja, hogy átalakító erejű, az életvitelünket, a vállalkozások működését és a közösségeinket újraformáló tapasztalatokat biztosítson. Az 5GI2 vezető eszközgyártókkal, technológiai vállalatokkal, iparági szereplőkkel és a leghíresebb egyetemekkel együttműködve fedezi fel, teszteli és alkalmazza fejlesztésekben az 5G-hálózati és a felhasználói vagy ipari végpontokhoz közeli, a hálózat szélén elhelyezett felhő technológiákat, hogy felgyorsítsák a vezeték nélküli 5G-vel és az infrastruktúrával kapcsolatos innovációk elterjedését az Egyesült Államokban és világszerte. A Honeywell, a GE és a kaliforniai Berkeley Egyetem a kezdeményezéshez elsőként csatlakozó résztvevők.

Az 5GI2 először az ipari dolgok internetére (IIoT) összpontosít és kísérleti projekteket fejleszt ki a technológiák alkalmazására, mint például egy kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazást olyan sürgősségi drónok számára, melyek veszélyes környezetben végeznek felderítést. A kísérleti projektek a hálózatra, a felhőre és az 5G-kapcsolattal szembeni követelményekre vonatkozó lépésenkénti tervleírásokra is kiterjednek. Az újabb résztvevők csatlakozásával a kísérleti projektek várhatóan kibővülnek más olyan iparágakat is lefedve, ahol az 5G társadalmi fejlesztéseket tesz lehetővé, például autonóm vezetés, okos és hálózatba kapcsolt városok, egészségügy és média. A kísérleti projektek emellett elősegítik az eredmények hozzáférhetőségét és átláthatóságát, ez pedig előnyösen befolyásolja az iparági 5G-technológiai szabványok támogatásával kapcsolatos előrehaladást és az új üzleti modellek tesztelését.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson stratégiai és technológiai ügyvezetője elmondta:

„Ez a program teljes mértékben az Ericsson már megvalósított 5G-programjai (például 5G for Sweden és 5G for Europe) által kijelölt irányt követi. Ez az együttműködés a technológiai szolgáltatók, iparági partnerek és oktatási intézmények tapasztalataira épít, hogy fenntartható megoldásokat lehessen biztosítani más iparágak digitalizálására és átalakítására.”

Asha Keddy, az Intel Csoporthoz tartozó Next Generation Standards alelnöke szerint:

„Az 5G nem egyszerűen gyorsabb okostelefonok létrehozásáról szól. A lényege olyan eszközök kifejlesztése, amelyek egy teljesen új, intelligens és összekapcsolt jövőt valósítanak meg. Az 5G technológiát alkalmazó jövőképhez új megközelítésre van szükség az iparági együttműködések és fejlesztések terén is. Az 5GI2 kezdeményezés ötvözi az egyes résztvevők technológiai erősségeit és szellemi tőkéjét egy olyan, lépésekre lebontott terv kialakítása érdekében, amely felvázolja, hogy az 5G-kapcsolatokat alkalmazó korai alkalmazások, az IoT és a felhőszolgáltatások miként teremthetnek újszerű értékeket több iparág számára is.”

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd