Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

E-gazdaság

Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

Az elsőként felfedezendő szegmens az ipari dolgok internete (IIoT) lesz; a Honeywell, a GE és a kaliforniai Berkeley Egyetem kezdeti résztvevőként csatlakoznak a nyílt, ipari kezdeményezéshez.

Az Ericsson és az Intel Corporation elindították az 5G Innovators kezdeményezést (5GI2); egy olyan nyílt, ipari kezdeményezést, amelynek célja, hogy átalakító erejű, az életvitelünket, a vállalkozások működését és a közösségeinket újraformáló tapasztalatokat biztosítson. Az 5GI2 vezető eszközgyártókkal, technológiai vállalatokkal, iparági szereplőkkel és a leghíresebb egyetemekkel együttműködve fedezi fel, teszteli és alkalmazza fejlesztésekben az 5G-hálózati és a felhasználói vagy ipari végpontokhoz közeli, a hálózat szélén elhelyezett felhő technológiákat, hogy felgyorsítsák a vezeték nélküli 5G-vel és az infrastruktúrával kapcsolatos innovációk elterjedését az Egyesült Államokban és világszerte. A Honeywell, a GE és a kaliforniai Berkeley Egyetem a kezdeményezéshez elsőként csatlakozó résztvevők.

Az 5GI2 először az ipari dolgok internetére (IIoT) összpontosít és kísérleti projekteket fejleszt ki a technológiák alkalmazására, mint például egy kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazást olyan sürgősségi drónok számára, melyek veszélyes környezetben végeznek felderítést. A kísérleti projektek a hálózatra, a felhőre és az 5G-kapcsolattal szembeni követelményekre vonatkozó lépésenkénti tervleírásokra is kiterjednek. Az újabb résztvevők csatlakozásával a kísérleti projektek várhatóan kibővülnek más olyan iparágakat is lefedve, ahol az 5G társadalmi fejlesztéseket tesz lehetővé, például autonóm vezetés, okos és hálózatba kapcsolt városok, egészségügy és média. A kísérleti projektek emellett elősegítik az eredmények hozzáférhetőségét és átláthatóságát, ez pedig előnyösen befolyásolja az iparági 5G-technológiai szabványok támogatásával kapcsolatos előrehaladást és az új üzleti modellek tesztelését.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson stratégiai és technológiai ügyvezetője elmondta:

„Ez a program teljes mértékben az Ericsson már megvalósított 5G-programjai (például 5G for Sweden és 5G for Europe) által kijelölt irányt követi. Ez az együttműködés a technológiai szolgáltatók, iparági partnerek és oktatási intézmények tapasztalataira épít, hogy fenntartható megoldásokat lehessen biztosítani más iparágak digitalizálására és átalakítására.”

Asha Keddy, az Intel Csoporthoz tartozó Next Generation Standards alelnöke szerint:

„Az 5G nem egyszerűen gyorsabb okostelefonok létrehozásáról szól. A lényege olyan eszközök kifejlesztése, amelyek egy teljesen új, intelligens és összekapcsolt jövőt valósítanak meg. Az 5G technológiát alkalmazó jövőképhez új megközelítésre van szükség az iparági együttműködések és fejlesztések terén is. Az 5GI2 kezdeményezés ötvözi az egyes résztvevők technológiai erősségeit és szellemi tőkéjét egy olyan, lépésekre lebontott terv kialakítása érdekében, amely felvázolja, hogy az 5G-kapcsolatokat alkalmazó korai alkalmazások, az IoT és a felhőszolgáltatások miként teremthetnek újszerű értékeket több iparág számára is.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés