Connect with us

technokrata

Trump technokrata kormányzásra készül

E-gazdaság

Trump technokrata kormányzásra készül

A legnagyobb tech cégek vezetői segítik az elnököt.

Túlzás lenne azt állítani, hogy az amerikai tech szektor rajongott volna Donald Trumpért a kampány során. Sőt, a legtöbb vezető inkább Hillary Clinton mellett állt ki, így sokan kíváncsiak voltak, hogy mi történik azután, hogy Trump végül megnyerte az elnökválasztást. Nos, úgy tűnik, hogy semmi különleges, a tech cégek vezérei ugyanis beletörlődtek a helyzetbe és elkezdtek közeledni a megválasztott elnökhöz.

trump

Ezzel egy időben Trump is lépett és úgy döntött, létrehoz egy tanácsadói csapatot, amelybe a technológiai ipar vezetői kerülnek be. A team feladata, hogy különféle gazdasági és technológiai témakörökben hasznos tanácsokkal lássák el az elnököt és segítsenek a helyes döntésben. A csapat tagja lesz többek között Elon Musk és Travis Kalanick (UBER) is, de a General Motors, a Pepsi, a General Electric és a Disney igazgatója is segíti majd Trumpot.

Azért addig sem tétlenkedik a megválasztott elnök, tegnap például a fentebb említett cégek vezetőivel folytatott le egy több órás megbeszélést. Az eseményen többek között ott volt Tim Cook is, gyakorlatilag csak a Twitter vezetője hiányzott. Őt állítólag azért nem csípi Trump, mert a kampány során nem engedélyeztek a Twitteren egy, Hillary Clintont égető reklámkampányt.

Konkrétumok nem hangzottak el a megbeszélésen, ugyanakkor az mindenképpen fontos lépés, hogy Trump hangsúlyozta, kész mindenben segíteni a technológiai ipart, hogy az továbbra is a világ élvonalába tartozzon!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin