Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ egyik legnagyobb napelemfarmja látott napvilágot

napelemfarm

Tudomány

A világ egyik legnagyobb napelemfarmja látott napvilágot

A világ egyik legnagyobb napelemfarmja látott napvilágot

A világ egyik legnagyobb úszó napelemfarmját hozták létre Szingapúrban: a szerdán megnyílt létesítmény 45 futballpálya nagyságú és annyi energiát termel, amennyi ellátja a délkelet-ázsiai városállam öt szennyvízkezelő vállalatát – írja az MTI.

A projekt része a földterületben szegény ország azon törekvésének, hogy a klímaváltozás elleni harc részeként 2025-re megnégyszerezze napenergia-termelését. Az ország nyugati részén elterülő Tengeh víztározón létrehozott napelemfarm 122 ezer napelemből áll és 60 megawatt csúcsteljesítményre képes. A napelemfarm évi 32 kilotonnával csökkentheti az ország szén-dioxid-kibocsátását, ez annyi, mintha hétezer gépkocsival kevesebb futna az utakon – közölte a létesítmény tulajdonosa, a Sembcorp vállalat és a szingapúri nemzeti vízművek.

A háztetőkre szerelt hagyományos napelemekkel szemben az úszó napelemek 5-15 százalékkal jobb teljesítményre képesek a víz hűtő hatása miatt, és előnyük, hogy nincsenek körülöttük épületek, amelyek árnyékot vethetnek rájuk.

A 45 hektáron elterülő úszó napelemfarm megnyitásával Szingapúr egyike lett a világ azon kevés országának, amelynek a szennyvízkezelését teljes egészében fenntartható energiával működtetik.

Forrás: 24.hu

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés