Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme egy biztonsági platform, amivel hatékonyan védhetők a webszerverek

Imunify360

LifeStyle

Íme egy biztonsági platform, amivel hatékonyan védhetők a webszerverek

Íme egy biztonsági platform, amivel hatékonyan védhetők a webszerverek

A webszerverek biztonsága kiemelten fontos manapság, amikor olyan sok kibertámadás történik. A magukra valamit is adó szolgáltatók ezért átfogó biztonsági platformot használnak webszervereik megvédésére.

A Sybell tárhely szerverei az Imunify360 által vannak védve. Ez egyszerre nyújt vírusvédelmet valós időben, továbbá egyben hálózati tűzfalként szolgál. A Sybell szerverein lévő tárhelyszolgáltatások így maximális mértékben fel vannak vértezve a hackerek által jelentett fenyegetésekkel szemben.

Így működik az Imunify360

Az Imunify360 olyan automatizált biztonsági megoldás, amely központosított incidenskezelő rendszert is tartalmaz. Ez képes feldolgozni minden olyan adatot, amit a futó szolgáltatások jelentenek számára.

Mindez azt jelenti, hogy rögtön az első fenyegetés alkalmával azonnali védelmet nyújt a szóban forgó biztonsági platform. Ha valamilyen támadás éri a Sybellt, akkor a cég biztonsági szakemberei erről nyomban értesítést kapnak, és meg tudják tenni a megfelelő lépéseket.

Védekezés az ismert és ismeretlen offenzívák ellen

Ez a védelmi rendszer azért rendkívül hatékony, mert valós idejű elemzés útján vizsgálja meg a különféle szkripteket. A veszélyt jelentő végrehajtási folyamatokat rögvest ki is szúrja. Az azonosítás érdekében tehát nincs szükség CVE-listák figyelésére.

Az Imunify360 időben le tudja szerelni a kártékony PHP-szkripteket. Nemcsak a régi, ismert szkriptekről van szó, hanem az újakról is. Így ezek nem tudnak a szerveren vagy tárhelyen lefutni. A PHP Immunify nagy előnye, hogy válogatás nélkül akármilyen webes alkalmazást feltörhetetlenné tud varázsolni. Köszönhetően annak, hogy az adatokat megosztja a WAF-fal továbbá a vírusirtóval is, a szerverek különleges védelemben részesülnek.

Nem minden tárhelyszolgáltató ilyen körültekintő

Az igazság az, hogy akadnak olyan webtárhely szolgáltatók, amelyek nem helyeznek ekkora hangsúlyt a kibertámadások megelőzésére és az ellenük való védekezésre. Bármilyen jó és hatékony az Imunify360, ez a biztonsági platform nincs ott mindegyik szolgáltató repertoárjában. Mondani sem kell, ezeket a szolgáltatókat sokkal nagyobb eséllyel tudják hatékonyan támadni a kiberbűnözők.

Mivel a weboldalak tulajdonosai olykor elfelejtik frissíteni a különfélfe bővítményeket vagy akár magát az alap WordPress rendszert, így az Imunify360 számukra kiváltképp előnyös. Ez a platform ugyanis az ilyen, kissé elhanyagolt oldalak számára is nagyobb biztonsági szintet tud nyújtani.

A Sybell tapasztalatai szerint az ő rendszereiken futó weboldalaknak nagyjából 0,5 – 1 százalékát tudják feltörni. Ez azonban csak azokkal történhet meg, amelyeket nem tartják rendszeresen karban, és olyan CMS rendszerre épülnek, amelyek súlyos biztonsági rést tartalmaznak vagy elavultak.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés