Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit tegyünk, ha a fűtés hatására csökken a lakás levegőjének páratartalma?

boneco párásító bonair melegpárásító készülék

LifeStyle

Mit tegyünk, ha a fűtés hatására csökken a lakás levegőjének páratartalma?

Mit tegyünk, ha a fűtés hatására csökken a lakás levegőjének páratartalma?

A fűtés során a levegő hőmérséklete emelkedik, s ezzel egyidőben csökken a relatív páratartalma. Az alacsony páratartalom pedig egészségügyi problémákat okozhat, amelyek miatt nem fogjuk kényelmesen és komfortosan érezni magunkat az otthonunkban.

Hogyan tartsunk optimális páraszintet a fűtési szezonban?

A páratartalom fenntartása fontos ahhoz, hogy megőrizzük a beltéri levegő minőségét. A fűtőtestre tett vizes edények kevésbé hatásosak ebből a szempontból, viszont A BonAir.hu Boneco párásító készülékeivel könnyen biztosíthatjuk az ideális állapotot. Ezek a berendezések nedvességet juttatnak a levegőbe, így segítenek megakadályozni a száraz levegő okozta hatásokat.

Természetesen a túlzott nedvesség sem kívánatos, mivel az kedvez a penész elszaporodásának.

A száraz levegő egészségünkre gyakorolt hatásai

Az alacsony páratartalom hatására kiszáradhat az orr és a torok nyálkahártyája, ennek következtében orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, torokfájás, köhögés alakulhat ki, illetve a bőrünk is könnyen kiszáradhat, viszkethet.

A száraz levegő a szemünk számára is irritáló lehet, aminek a viszkető, vörös szem a következménye. Ezek a tünetek önmagukban is kellemetlenek, viszont az irritált légutak sérülékenyebbé válhatnak a különböző vírusfertőzésekkel szemben is.

Páratartalom és az immunrendszer működése

Az egészséges táplálkozás és D-vitamin-bevitel mellett az optimális páratartalom is fontos az immunrendszerünk megfelelő működéséhez. Ha reggelente fáj a torkunk, száraz a bőrünk, viszket a szemünk, érdemes a páratartalmat megmérni.

Ezt egy egyszerű higrosztáttal tudjuk megtenni, ami kereskedelmi forgalomban kapható. Ha a mérőeszköz tartósan alacsony páratartalmat mutat, érdemes beüzemelni egy párásító készüléket.

A Bonair cég által forgalmazott BONECO healthy air párásítói kiváló megoldást nyújtanak a száraz levegő ellen. Különféle párásítási technológiák közül lehet választani. Melegpárásító, hidegpárásító. Ez utóbbiba tartozik a népszerű ultrahangos párásító fajta.  Ezekkel  a BONECO ultrahangos párásító készülékekkel akár otthoni gyógyklímát is teremthetnek, segítve a légzőrendszer egészségét, támogatva a gyógyulást a krónikus légúti betegségek, gyulladásos folyamatok mérséklésével, a légutak tisztításával.

A hálószoba és a babaszoba párásítása melegpárásítóval

Köztudott, hogy a csecsemők fokozottan érzékenyek a száraz levegőre, ugyanis a légutaikat és a nyálkahártyájukat jobban irritálja, mint a felnőttek esetében. A Boneco melegpárásító készülékek a hálószoba és a babaszoba ideális párásítói, ugyanis nem hideg levegőt bocsátanak a légtérbe. Ez egy kisbaba szobájában több okból is különösen fontos.

Nem fog hideg levegő kerülni a baba környezetébe, másrészt a készülék garantáltan baktériummentes levegőt fog kibocsátani. Ez utóbbit az biztosítja, hogy a berendezés a víz felmelegítésével csírátlanítja azt, és langyos párát fog kibocsátani a légtérbe.

A fűtés és a páratartalom közötti egyensúly megtalálásában tehát hatékonyan segíthetnek a Boneco párásítók, használatukkal egészséges belső környezetet teremthetünk a lakásunkban.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés