Connect with us
Hirdetés

technokrata

A hővédő fólia akár több fokkal is csökkentheti a lakás felmelegedését!

hővédő fólia

LifeStyle

A hővédő fólia akár több fokkal is csökkentheti a lakás felmelegedését!

A hővédő fólia akár több fokkal is csökkentheti a lakás felmelegedését!

A nyári melegben a lakás hamar felmelegszik még akkor is, ha behúzzuk a sötétítőket. Ha nincs klímánk, akkor ez szinte elviselhetetlen, ha pedig van, akkor azt látjuk, hogy a berendezés szinte megállás nélkül megy, ezáltal pedig nagyon sok áramot fogyaszt. A forróság nagy része az ablakokon keresztül érkezik, azért joggal gondolhatjuk azt, hogy milyen jó lenne már az üvegnél megállítani a meleget.

A hővédő fóliát pontosan ezért találták ki, azonban igen nagy választékkal találkozhatunk. Cikkünkben bemutatjuk a főbb típusokat és megmutatjuk azt is, hogy melyikkel mennyire tudjuk megőrizni a lakásban lévő hűs levegőt.

A hővédő fóliák fajtái

Többféle fóliával is találkozhatunk Fóliás Juci hővédő ablakfóliái között, a választáshoz ezért tudnunk kell az egyes termékek pontos paramétereit.

Ha hővédő fóliát teszel az ablakokra, akkor hűvösebben tarthatod a lakást a forró nyári napokon, ezáltal sokkal jobb lesz a hőérzeted. Az idősek, a gyerekek vagy a krónikus betegek nagyon nehezen bírják a hőséget, ezért számukra sokkal könnyebben elviselhetők ezek a napok a fólia segítségével.

Ha klímaberendezésed van, akkor észreveheted, hogy kevesebbet működik a berendezés, ezáltal pedig energiamegtakarítást érhetsz el.

Első variáció: A színezett hővédő ablakfólia

Ez a fólia a tapasztalatok és a mérések szerint 4 fokkal tudja csökkenteni a szoba hőmérsékletét. Ez egy ragasztó nélküli termék, ezért a felrakását lehetetlen elrontani, mivel könnyen levehető és újra visszatehető. Dupla védőréteget tartalmaz, figyelni kell arra, hogy felrakáskor mindkettőt távolítsuk el.

Második variáció: 67%-os hővédő ablakfólia

Ez a fólia egy öntapadós termék, ezért a felrakása kicsit nehezebb, érdemesebb két embernek jelen lenni, hogy helyesen és buborékmentesen tapadjon fel az ablakra. Előnye, hogy nem sötétít, a virágoknak az ablakban így ne esik bajuk. Ami még jó hír: ez a fólia akár 6 fokkal is tudja csökkenteni a szoba hőmérsékletét.

Harmadik variáció: Öntapadós hővédő tükörfólia

Ez az egyik legjobb ablakfólia, mivel a szoba hőmérsékletét 7-8 fokkal is képes csökkenteni, hiszen igen jól képes visszaverni a napsugarakat a felületről. Felrakásához azonban szintén két ember kell, oda kell jól figyelni a művelet során.

Külön előnye ennek a tükörfóliának, hogy amíg te kilátsz, addig kintről nem látnak be, mivel belátásgátló is. Ügyelj azonban arra, hogy este ez a hatás éppen fordított, hiszen a lámpa felkapcsolásával már be fognak látni az ablakon.

A fólia helyes felrakása

Minden ablakfóliára érvényes, hogy ablaküveg teljes felületét be kell vonni, nem szabad rést hagyni. Ha ugyanis ez történik, akkor megrepedhet az ablak üvege a hőkülönbség miatt. További jó tanács: a hővédő fóliát ne használd fémredőnnyel együtt nyáron, mert ez is vezethet ablakrepedéshez. Felrakáskor pedig az üveg legyen hűvös!

Miért célszerű tehát választani a hővédő ablakfóliát? Mert nemcsak a szoba hőmérsékletét csökkenthetjük vele, hanem a jobb lesz tőle a hőérzetünk is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés