Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy nap Pokharában

pokhara nepál

LifeStyle

Egy nap Pokharában

Egy nap Pokharában

Nepálról az Ázsia csodái iránt érdeklődőknek a Himalája vad csúcsain kívül elsősorban a főváros, Kathmandu jut eszébe. Pedig az ország középső részén egy másik hihetetlenül izgalmas város is várja a kíváncsi turistákat: Pokhara ködös múltba vesző történelmével és gyönyörű természeti kincseivel igazi gyöngyszem a Himalája lábánál.

A kaskik ősi városa

Ha valaki a WanderWell Nepál-Annapurna trekking programjának vége felé eljut Pokharába, bizonyára nem is sejti, hogy sokak számára ismeretlen népek történelmének helyszínén jár.

Alapításakor Pokhara a Kaski nevű ősi királyság székhelye volt. A várost a kereskedelem és mezőgazdaság területén jártas őslakosok és a Newari népesség alapította. Bizonyára az alapítók beállítottságának köszönhetően Pokhara a maga idejében fontos kereskedelmi központnak számított, a Himalája térségéből származó árucikkek – például gyapjú, gyógynövények és rizs – cseréltek itt gazdát nagy mennyiségben.

A XIX. században Pokhara a Gyepu királyság fővárosa lett. Növekedésnek igazán a XX. században indult, legfőképpen a turizmus fellendülésének köszönhetően, mely ma is a helyiek legfőbb bevételi forrását jelenti.

Pokhara, a turistamágnes

A város fő vonzerejét a Phewa-tó és környezetének szépsége és persze az Annapurna-hegységhez való közelsége adja, a hegyi túrák előtt és után is népszerű célpont. Kijelenthetjük, hogy Pokhara mára a turizmus egyik központjává nőtte ki magát Nepálban, és valljuk be, nem ok nélkül.

Na de lássuk, milyen látnivalókat érdemes mindenképpen felkeresnünk, ha már eljutottunk a világnak ebbe a különös szegletébe.

Látnivalók Pokharában

Első utunk természetesen a Phewa-tóhoz vezessen, mely Pokhara egyik legnépszerűbb látnivalója. Itt kajakot vagy csónakot is bérelhetünk, így a vízen ringatózva is magunkba szívhatjuk a táj szépségét, illetve megközelíthetjük a közepén található Tal Barahi templomot.

A tónál töltött néhány óra után kihagyhatatlan élmény Pokhara városközpontja is, a Lakeside negyed, mely nepáli kézműves termékekkel és helyi csemegékkel csábítja a városi andalgás szerelmeseit.

A nap hátralévő részét eltölthetjük World Peace Pagodában. Innen remek kilátás nyílik a Phewa-tóra és a környező hegyekre, mely a séta és a meditáció mellett nagyban hozzájárulnak a végtelenül békés atmoszférához. Nem véletlen, hogy annyian imádkoznak itt a békéért és a szeretetért és az egész világon lévő konfliktusok megszűnéséért.

Vacsorára aztán érdemes visszatérni a Lakeside negyedbe, ahol számos étterem és kávézó található. Megkóstolhatunk néhány nepáli specialitást, például momot vagy dal bhatot, hogy csak pár különlegességet említsünk a nepáli konyha ínyencségei közül.

Jóllakva aztán ellátogathatunk egy táncbemutatóra, ahol a helyi kultúra újabb csodás arcát ismerhetjük meg, felejthetetlen élményekkel gazdagítva a nepáli vakációt.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés