Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan oldjuk meg a konyha kialakítását kis költségvetésből?

konyha kialakítása kis költségvetésből konyhablokk felújítás

LifeStyle

Hogyan oldjuk meg a konyha kialakítását kis költségvetésből?

Hogyan oldjuk meg a konyha kialakítását kis költségvetésből?

Elsőre azt gondolná az ember, hogy a konyha az egyik legnagyobb beruházást igénylő helyiség a lakásban, holott, ha ésszerűen átgondolunk bizonyos kritériumokat, akkor jelentős költségcsökkentést érhetünk el, és kevesebb beruházással ugyanolyan szép és energiatakarékos konyhánk lesz. Lássuk, melyek ezek a szempontok!

A konyhai elemek mérete és elrendezése

A legpraktikusabb helykihasználást és a legkevesebb munkát a Gemini-Duo változatos konyhablokkjai adják, amelyek kész méreteikkel és elemeikkel egy komplett konyhát nyújtanak neked tálcán.

Ha azonban valami miatt ez nem megfelelő, akkor nézd meg a webáruházban a külön kapható elemeket, amelyekből te magad is összeállíthatsz a rendelkezésre álló tér függvényében egy saját konyhát.

Tudatos tervezés

Valójában ennek a szempontnak a legelső helyen kellene lennie, hiszen az alapos tervezés az, amely összehangolja az elvárásainkat, a funkcionális szükségleteinket és a határainkat, ameddig nyújtózkodhatunk.

Mindezek mellett a tudatos tervezésnek a legfontosabb része a méricskélés, ahol is figyelembe vesszük a vizes szerelvények, a villamosvezetékek és a nyílászárók elhelyezkedését is. Itt kell átgondolni, hogy mi az, ami ténylegesen kell majd a konyhában. Ez különösen fontos akkor, ha külön elemekből állítjuk össze a berendezést.

Egyszerű anyagok, minimalizmus, helykihasználás

Ha nincs nagy konyhád, és nem tudsz egy nagy konyhapultot munkalappal kialakítani, akkor az étkezőbe vagy a nappaliba érdemes olyan asztalt választani, amely elegendő helyet biztosít a konyhai feladatokhoz is.

A minimalizmus jegyében a kevesebb sokszor több, így esztétikusabb látványt fog nyújtani egy kevesebb bútorral összeállított konyha, mint egy túlzsúfolt. Nem kell mindenből a legdrágább anyagút megvenni, a gránit mosogatómedence helyett bőven elegendő az akril is.

Az energiahatékonyság figyelembevétele

Ha lehetőséged van a háztartási nagygépek lecserélésére, akkor mindenképpen olyanokat válassz, amelyek a napjainkra jellemző legmagasabb fokú hatékonyságot képviselik. Így garantálható, hogy a villanyszámlád sem szökik majd az egekbe.

A gépek mellett ügyelj az izzókra is, a LED-es világítás már mindenhová beszerelhető, és lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint hagyományos társai. Ráadásul a modern eszközök környezetbarátabbak is, sokuk már a fenntartható fejlődés elveinek figyelembevételével készültek.

Akciós, de minőségi

Van, amikor az olcsóbb nem a rosszabbat jelenti. Egyre több webáruház árul kedvezményesen időről-időre bizonyos termékeket. Érdemes ezeket figyelni és kihasználni az akciókat, kuponokkal vásárolni vagy hűségpontokat gyűjteni és beváltani. Vannak olyan webáruházak, ahol bizonyos termékekhez ingyen házhozszállítás is jár, ezzel is tudunk spórolni.

Nem kell a csilli-villi

Nem utolsósorban fontos ügyelni a részletekre, nem kell a különleges bordűr vagy az extra csempe. A tudatos tervezéssel és költséghatékony módszerekkel tíz- vagy akár százezreket takaríthatunk meg.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés