Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védelmezd a bőrödet belülről is, táplálkozz egészségesen!

immunrendszer támogatása c-vitamin szérum

LifeStyle

Védelmezd a bőrödet belülről is, táplálkozz egészségesen!

Védelmezd a bőrödet belülről is, táplálkozz egészségesen!

Mindenki ismeri a mondást, hogy a szépség belülről fakad, azonban kevesen gondolnak bele abba, mit is jelent ez valójában, és hogyan is tehetnének azért az arckrémek és más készítmények használatán túl, hogy ragyogjon a bőrük.

Az emberi szervezet összetett rendszer, ezért egészségi állapotunk az arcbőrön is megmutatkozik, ahogy az is, ha fáradtak vagy stresszesek vagyunk. Az immunrendszer támogatásával sokat tehetsz a bőröd egészségéért, szépségéért. Különösen fontos ez a fény- és vitaminszegény őszi és téli hónapokban, amikor az időjárás és a fűtés sem kíméli az arcbőrt. Mit tehetsz a hatékony védelem és szépség érdekében?

A bőr és az egészséges táplálkozás

A bőr kívülről és belülről is táplálásra szorul, a különböző vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a bőröd egészségéhez, azonban az arcápoló termékek, például a C-vitamin szérum segítségével is sokat tehetsz a szépségéért.

Az immunrendszer felel a szervezet egészségéért, így a táplálékokkal erősíteni szükséges, amihez viszont 3 fontos dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni:

  • Lehetőleg friss és természetes ételeket fogyassz!
  • Kerüld a feldolgozott, finomított, adalékanyagokkal dúsított élelmiszereket!
  • Étkezz változatosan!

Az ízletes gyümölcsök és zöldségek tavasztól ősz végéig biztosítják a vitaminokat és ásványi anyagokat, nyomelemeket, így a bőr számára is nagyszerű tápanyagforrások.

Támogasd az immunrendszert!

A mikrobiom a szervezetben és a bőrfelszínen élő vírusok és baktériumok összessége, amely befolyásolja az emésztést, az immunrendszert, de a bőr állapotát is. A bélflóra regenerálása pre- és probiotikumokkal elengedhetetlen a bőr szempontjából is. Erről olyan ételekkel gondoskodhatsz, mint a fermentált és rostos ételek.

Fokozott fizikai aktivitás mellett vitamint és ásványi anyagot tartalmazó étrend-kiegészítők szedése lehet hatásos, de az Omega-3 zsírsavak, a glutation, a kvercetin, a béta-glükán és a gyógygombák is sokat tehetnek az immunrendszer és a bőr táplálásáért.

A megfelelő hidratálás fontos, de a víz egy részét kiválthatod ízletes és kedvező hatású, az ellenállóképességet erősítő és a kórokozók szaporodását gátló gyógynövényes teákkal. A gyógynövények hatását az aromaterápián keresztül is kihasználhatod, a 100%-os tisztaságú illóolajok pozitívan hatnak testre és lélekre egyaránt. Párologtathatod, vagy növényi olajba keverve a bőrbe is masszírozhatod. A stressz kezelésére, hangulatjavításra is nagyszerű, egyúttal az immunrendszert is erősíti.

A sport, a testmozgás minden válfaja, a regenerációs gyakorlatok, de akár egy séta a természetben is pozitívan hat, regenerál és energiával tölt fel.

Évszaknak megfelelő bőrápolás

A bőrápolásnak követnie kell az évszakok sajátosságait, figyelembe véve a bőrtípust. A megvastagodott hámréteg eltávolítása mindenkor jót tesz, ugyanis fokozza a hatóanyagok felszívódását. Fényvédelemre is szükség van egész évben, de míg télen elég a 30, addig nyáron 50 faktorosra van szükség. Érdemes felkészíteni a bőrt a hidegebb, szeles időjárásra.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés