Connect with us

Hirdetés

technokrata

Korszerű, elektromos megoldások a helyiségek fűtésére

elektromos fűtőkészülék

LifeStyle

Korszerű, elektromos megoldások a helyiségek fűtésére

Korszerű, elektromos megoldások a helyiségek fűtésére

Éghajlatunkon szükség van az otthonok fűtésére, azonban az energiaárak jelentős emelkedése, valamint a környezet védelme, a fenntarthatóság szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen módon biztosítható.

A költséghatékonyság kérdése központi szerepet kap a helyiségfűtés megtervezésekor új építések és korszerűsítések esetében is. Az optimális megoldás kiválasztása nemcsak a fűtési költségek szempontjából lényeges, hanem az ott lakók termikus komfortérzete miatt is. A legújabb technológiák már legalább részben a megújuló energiákra épülnek, így energiahatékony megoldást tesznek lehetővé. Milyen lehetőségek közül választhat? Mutatjuk.

Rendelkezésre álló korszerű megoldások

A lakások, családi házak fűtése rendkívül költséges, ám elhagyhatatlan szükséglet, így a lehető legjobb megoldást kell megtalálni. A STIEBEL ELTRON elektromos fűtőkészülékei és hőtárolós kályhái otthonába viszik a meleget. Gyors telepítés után halk működés mellett teremtenek kellemes hőmérsékletet.

A helyiségfűtés legkorszerűbb megoldása a környezetbarát és rendkívül költséghatékony hőszivattyú, amely a fűtés mellett használati melegvíz előállítására, továbbá egyes típusok esetében hűtésre vagy akár szellőztetésre is alkalmas. Több típusa van attól függően, hogy honnan nyeri az energiát a készülék: levegő-víz, víz-víz és a talajhő-víz hőszivattyúk. Előnyei:

  • Környezetkímélő: működése során nem termel CO2-t, sem más káros anyagot
  • Hosszú élettartam
  • Minimális zajterhelés
  • Energiahatékony: a berendezés teljesítményétől, a fűtési rendszer optimális kiépítésétől, az esetleges napelemes rendszerrel való kombinációjától függően akár nullára is csökkenthetők
  • Ingatlan értékének növelése

Miért kedvező az elektromos fűtés?

A jövő energiahordozója az elektromos áram, megújuló energiaforrások segítségével is kitermelhető úgy a háztartások szintjén – napelemek segítségével -, mint ipari körülmények között és mennyiségben a szél-, a víz- és a nap-, biomassza vagy geotermikus erőművek segítségével. Ezáltal az elektromos energia előállítása, használata kevésbé drága.

Az elektromos fűtőberendezések (konvektorok, gyorsfűtők, hőtárolós kályhák) a technológiai újításoknak köszönhetően energiahatékonyak, azonban ehhez az épületek megfelelő hőszigetelésére – homlokzatok, nyílászárók – van szükség. Megoldást jelentenek a kis és közepes alapterületű vagy időszakosan használt épületek fűtésére. Előnyeik a magas hatásfok, az alacsony telepítési költség, a kis helyigény, valamint az egyszerű telepíthetőség.

Főbb típusok

A hőtárolós kályhák az olcsóbb éjszakai áramot használják a készülék felfűtésére, a hőt folyamatosan adják le a nap folyamán, így tartják melegen a helyiségeket.

A gyorsan bemelegedő elektromos konvektor átmeneti időszakokban lehet jó választás, illetve olyan helyiségekben, ahol nincsen szükség folyamatos melegre.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés