Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dús sörény, nadrág és zászlók a világ legokosabb kutyáján

okos kutya állateledel

LifeStyle

Dús sörény, nadrág és zászlók a világ legokosabb kutyáján

Dús sörény, nadrág és zászlók a világ legokosabb kutyáján

Nem, nem bolondultam meg, nem azért írok ilyeneket. Ám bolondulok az egyik kutyafajtáért. Na jó, több kutyafajtáért is, ám a világ legokosabb kutyájának kikiáltott border collie mindig megmelengeti a szívem.

A minap is milyen videót láttam? Egy csuda kedves border collie minden plüssjátékának tudta a nevét, kérésre hiba nélkül megjelent a kért darabbal. Ami pedig hab volt a tortán, az az volt, amikor ez a kedves négytappancsos elsőre ugyan összezavarodott, amikor egy ismeretlen nevű játékot kértek tőle, tanácstalanul álldogált egy darabig, ellenőrizte a játékhalmot, majd megjelent az új játékkal a szájában. Mi ez, ha nem logikus gondolkodás?

Nagy mozgásigényű

A legtöbb kutya nagyon értelmes, de hogy még okosabbak legyenek, válassz a Falatozoo.hu állateledel webáruház okos kutya termékei közül. Itt a szőrös barátod fejlesztéséhez csuda hasznos eszközökre lelsz. Ha egy border collie-val osztod meg mindennapjaid, tudnod kell, hogy igényli mind a nagy fizikai, mind pedig a nagy szellemi terhelést. Ez pedig azt jelenti, hogy menni kell bizony a kutyussal sokat és mindenféle elfoglaltságokat kell kitalálni a számára.

Persze ezt együtt fogjátok majd igazán élvezni. A kutyatartás bizonyítottan csökkenti a stresszt és még a vérnyomást is. A közös élményekkel pedig egyre jobban elmélyül a két- és a négylábú barátsága is.

Fáradhatatlan munkakutya

Vannak persze olyan hangok, akik csak juhászok számára adnának border collie-kat, hiszen sokan tényleg nem tudnak a fajta igényeivel mit kezdeni. Ilyenkor problémák adódhatnak, mert ha unatkozik egy ilyen okos kutya, akkor kitalál valami szórakoztatót. Ez gyakran persze csak neki az, a gazdinak inkább bosszúság.

Hatalmas megfelelési kényszer buzog egy ilyen kutyában, ezért is annyira tökéletes a terelésben. Ehhez társul még a hihetetlen munkabírása is. Skócia és Anglia határvidékén, angolul border, vigyázta a birkákat már hosszú évszázadok óta rendíthetetlenül. Először 1576-ban említették, mint kiváló munkakutyát, de a border collie nevet csak 1915 óta alkalmazzák. 1976-tól hivatalos fajta.

Következetes nevelés

A fajta vérében ott vannak az ősi ösztönök. Ha csak módja van rá, terel. Ilyenkor azonnal munkapózba vágja magát, azaz rettentően összpontosít, ábrázata nagyon szigorúvá válik és merev lesz. Teste lelapul és minden idegszálával a feladat legpontosabb végrehajtására törekszik.

A border collie nagyon kedvelt családi kutyává vált. Ha hozzáértő és megértő kezekben van, harmonikus és szeretetteljes a kapcsolata a gazdival. Ha ügyelnek a korai szocializációjára és nevelése következetes, eleget mozog és az agya is leterhelt, akkor szuper kezes és elbűvölő lesz. Alapvetően nagyon egészséges fajta, szőrzetét rendszeresen fésülni kell, fülüket, fogaikat és szemüket pedig ellenőrizni és tisztítani. Aki mindig új kihívások elé tudja állítani, remek társa lesz.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés