Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen módszerrel vágj bele a kriptovaluta kereskedésbe?

kriptovaluta bot

LifeStyle

Milyen módszerrel vágj bele a kriptovaluta kereskedésbe?

Milyen módszerrel vágj bele a kriptovaluta kereskedésbe?

A kriptovaluták világában számtalan módon lehet profitra szert tenni, az egyik legnépszerűbb módszer a befektetés. Ennél azonban sokkal aktívabb módszer a kereskedés, ahol napokon vagy akár perceken belül is profitra tudunk szert tenni.

Az első lépések

Abban az esetben, ha a kereskedés mellett tettük le a voksunkat, elsőként ki kell választanunk egy nekünk szimpatikus tőzsdét. Ha ez megvan, akkor a következő lépés, hogy kriptovalutára is szert tegyünk. Ezt lehetséges külső pénztárcáról beutalni vagy fiat valutával is megvásárolni a tőzsdén. A kereskedést kezdetben érdemes manuálisan kezdeni, azonban miután belejössz, érdemes lehet a monotonitást csökkenteni automatizálással.

A Tradensea kereskedő botjai nagyban tudnak segíteni ebben. Átveszik a monoton feladatokat, és a nap minden órájában tudnak helyetted dolgozni. Nagyon fontos még a nagy volumenű kereskedés előtt, hogy alapos képet kapj a piacról, ebben tudnak segíteni a különböző elemzések. A leginkább népszerű és használt a fundamentális és a technikai elemzés.

A különböző kereskedési módszerek

Akár hagyományos, akár kriptovaluta tőzsdén kereskedik valaki, minden esetben lényegesen több munkája lesz, mintha csak a sima befektetést választotta volna. A kriptotőzsde még erre rátesz egy lapáttal, hiszen itt folyamatos a nyitvatartás, a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnapokon is. A napon belüli kereskedelem a lehető legintenzívebb forma, amit választhatsz. Egy napon belül történik meg a pozíció nyitása és zárása, lényegében pár órás mozgásokon próbálsz profitot realizálni.

A napon belüli kereskedelem egy formája a skalpolás, ahol a megjelenő nyereséget még gyorsabban igyekszünk realizálni, akár percekkel az üzletkötés után is. Ezzel az üzletkötési formával csökkenthetjük a rizikónkat, és nem ritka a napi több száz üzletkötés sem. Swintrading esetében pedig az árfolyammozgások megfigyelésével és elemzésével tudunk rájönni arra, hogy egy adott kriptovalutát mikor lehet érdemes megvenni vagy eladni.

Az eltérő elemzési formák

Ahhoz, hogy profitábilisen tudjunk hosszú távon kereskedni, kell egy módszer, amivel nagyobb biztonsággal tudjuk megjósolni a jövőt, mintha egy érmét dobnánk fel. A fundamentális elemzés során az adott eszköz alapjait igyekszünk megvizsgálni. Megnézzük, hogy milyen hírek jöttek ki az iparágról, milyenek várhatóak. Érdemes tisztában lenni, hogy milyen kormányzati szabályozások várhatóak. Ezen információk alapján próbáljuk meg meghatározni, hogy merre mozoghat az adott valuta értéke.

Technikai elemzés során pedig sokkal inkább a statisztikai adatokara hagyatkozunk, ebből igyekszünk kikövetkeztetni a jövőbeli árfolyam mozgásokat. Az elemzés ebben a fajtájában sokat tudnak segíteni a különböző kereskedési botok is a különböző trendek megfigyelésével.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés