Connect with us

technokrata

Képalapú keresés a BIANO bútorkeresőnél

Képalapú keresés

LifeStyle

Képalapú keresés a BIANO bútorkeresőnél

Képalapú keresés a BIANO bútorkeresőnél

A Biano legújabb szolgáltatása a képalapú keresés, ami lehetővé teszi a bútorok és dekorációk kép alapján történő megtalálását. Úgy döntöttünk, hogy azonnal leteszteljük ezt a szolgáltatást.

 A Biano egy online gyűjtőfelület, amely mesterséges intelligencia és fejlett módszerek használatával teszi komfortosabbá a különböző webáruházak kínálatában való keresgélést. Láttál valahol egy szuper fotelt, de fogalmad sincs, hogy hol vehetnél ugyanolyat vagy legalább hasonlót? Pontosan erre a problémára jelenti a megoldást a saját feltöltött fotó alapján történő keresés lehetősége.

„Rendszerünk elemzi az egyes képeket, és valós termékeket képes hozzárendeli a Biano katalógusából. Van egy fejlesztő csapatunk, amely csakis a mesterséges intelligenciával foglalkozik, ennek köszönhetően az idei termékinnovációink nagy része az A.I.-t fogja érinteni.” – magyarázta Michael Zelinka, a Biano vezérigazgatója.

Képalapú keresés

Michael Zelinka, a Biano vezérigazgatója (Fotó: Biano)

Az új szolgáltatás igénybevételéhez elég feltölteni egy képernyőképet, termékfotót vagy a régi bútor fényképét. Maga a rendszer a mesterséges intelligencia segítségével több tucat különböző webáruházban kikeresi ugyanazokat vagy a hasonló termékeket.

Képalapú keresés

Bútor összehasonlítás a Biano által (Fotó: Biano)

Úgy döntöttünk, azonnal kipróbáljuk ezt az újdonságot. Meg kell jegyeznünk, hogy megbízhatóan működik. Egy fotel képének beolvasása után másodperceken belül 98 hasonló termékre kaptunk ajánlatot. Az egész művelet pár másodpercet vett igénybe, elég volt feltölteni a képet, majd megvárni az összehasonlítás eredményét.

Képalapú keresés

Biano bútor összehasonlító (Fotó: cikk szerzője)

A Biano ezt az újdonságát további innovációkkal kívánja támogatni. „Az emberek egyre gyakrabban vásárolnak online, az élelmiszerektől kezdve a nyaralásig. A bútorok vásárlásánál azonban megmaradt a régimódi módszer, és mi pontosan ezt szeretnénk megváltoztatni.” – mondta Zelinka.

A startup cég öt éve indult el, ma már jelen van Romániában, Szlovákiában, Hollandiában, Csehországban, Brazíliában és Magyarországon.

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu