Connect with us

technokrata

Az idei önkormányzati választások nem csak a szívverést pörgették fel

választási adatforgalom

LifeStyle

Az idei önkormányzati választások nem csak a szívverést pörgették fel

Az idei önkormányzati választások nem csak a szívverést pörgették fel

A mobilnet forgalma is jócskán megnövekedett a hétvégén

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor 2019. október 13-án, az önkormányzati választások napján.

választási adatforgalom 2019

Választási adatforgalom, 2019. október 13.

A választási adatforgalom alakulása a Hipernet hálózatban

A böngészési típusú adatforgalom szinte egész nap valamivel a megszokott átlag fölött volt, és a napi trendeknek megfelelően délutánhoz közeledve egyenletesen növekedni kezdett az összforgalom, ám az urnák zárását követő 3 órában a megszokott növekedési mértéket stabilan felülmúló böngészési célú adatforgalom keletkezett.

Feltételezhető, hogy a választási eredményeket sokan elsődlegesen az interneten igyekeztek megismerni. Összhálózati szinten a napi 3 terabájtos, böngészéssel – azaz egységében viszonylag kis adatmennyiséget igénylő felhasználással – elért növekmény jelentős, kiugró eredménynek számít, amelyet időzítése alapján feltehetően a választási eredmények megismerésének igénye pörgetett fel. A választási eredmények véglegesítésével azonos időintervallumban a böngészési kedv is alábbhagyott.

Érdekesség, hogy a böngészési típusú adatforgalomba a Telenor aggregált mérése szerint nem tartoznak bele a közösségi média csatornák által generált forgalmak – amelyeken egyébként a szokásostól kisebb mértékű növekedés volt csak tapasztalható.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin