Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új bizonyíték a meditáció jótékony hatására!

LifeStyle

Új bizonyíték a meditáció jótékony hatására!

Új bizonyíték a meditáció jótékony hatására!

A Szilícium-völgy teljesen megszállott az üggyel kapcsolatban

Az ötlet, hogy egy csendes szobában üljünk, és néhány percig ne csináljunk semmit, teljesen abszurdul hangzik, kivéve, ha megértjük a meditáció lényegét.

couple-meditation

Ha rászánjuk az időt, hogy minden nap egy pár percre teljesen kikapcsoljuk az agyunkat, nagyon hatásos tud lenni, főleg a teljesítményben. Csökken a stressz, sokkal jobban tudunk fókuszálni, illetve kreatívabbak is leszünk állítólag. – Írja a Business Insider UK

A meditációval kapcsolat pozitív kutatási eredmények a Szilícium-völgy mérnökeit és igazgatóit sem hagyja hidegen! Mind a Salesforce, a Twitter és a Google alapítója is meditálnak a San Francisco Chronicle szerint, illetve arra buzdítják a cég dolgozóit, hogy ők is alkalmazzák az ilyen stresszoldó megoldásokat annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabban tudják végezni a munkájukat.

Amellett, hogy érezhető jelei is vannak a meditáció jótékony hatásainak, a testünkben végbemenő fizikai változások konkrétan mérhető eredményeket mutatnak a tanulás, memória és természetesen a stressz terén is.

Miért jó a meditáció az agynak?

A legtöbben azért mindennap aggódunk valami miatt, legyen az anyagi, családi, vagy bármilyen személyes probléma, valami mindig motoszkál a fejünk hátsó részében. Legtöbbször ezeket a gondolatokat félrelökjük, ahelyett, hogy foglalkoznánk velük.

Az agynak is szüksége van reboot-olásra, akár a készülékeinknek, mert egyszerűen az adatmorzsák felgyülemlenek és lassítják a fontosabb funkciókat. Persze ez durva hasonlat, de azért nagyjából ez így működik. Az alvás is nagyon hatásos tud lenni természetesen, de ez egy teljesen másfajta ‘kikapcsolt állapot’.

Sokféle meditációs gyakorlat létezik egyébként, léteznek hangterápiák, jógával kapcsolatosak stb. Mindenkinek érdemes kipróbálni, aki viszont nem hisz benne, az is nyugodtan szánhat 5 percet az életéből arra, hogy teljesen csendben ne gondoljon semmire és relaxáljon, mindenképp jót fog tenni.

Itt pedig egy kis segítség, hogyan is kezdjünk bele:

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés