Connect with us

Hirdetés

technokrata

Önállóságra és technikai kütyükre vágyik a Z generáció

LifeStyle

Önállóságra és technikai kütyükre vágyik a Z generáció

Önállóságra és technikai kütyükre vágyik a Z generáció

Sikeréhség, kielégíthetetlen tudásvágy, pénzszükséglet, technikai kütyük iránti rajongás és ragaszkodás a megszokott hobbikhoz

A misztifikált Z generáció körül még mindig sok kérdőjel lebeg, legyen szó hobbikról, elérési helyekről, érdeklődésről vagy akár a munkavállalásról. Ez utóbbival kapcsolatban a Schönherz Iskolaszövetkezet saját adatbázisában végzett felméréséből azt derítette ki, hogy a pénz és a tapasztalatszerzés elsődleges motivációnak számít, emellett azonban a fiatalok számára az anyagi függetlenség kialakítása és céljaik önerőből történő megvalósítása is nagyon fontos.

“Bármilyen fiatal korban szerzett munkatapasztalat sokat nyomhat később a latba, gyakorlottabbá tesz és persze jól mutat a CV-ben. A munkabírás, hozzáállás, lojalitás már a legelején kiderül. A tapasztalat azt mutatja, hogy diákként is érdemes az embernek saját szakterületén keresni lehetőségeket, e tekintetben egyébként a mérnök-informatikus és egyéb informatikai szakokon tanulók indulnak a legjobb esélyekkel. Ők nálunk is jelentős számban képviseltetik magukat, lefedve a jelenleg itt dolgozó diákok több mint 30%-át. Ebből is látszik az a túlkereslet, ami a szakmát jó ideje jellemzi, és ezért képzünk mi magunk is diákokat speciális technolóigai tudásra, ingyenesen, így biztosítva megfelelő informatikai utánpótlást. Az IT szakmában egyébként továbbra is a férfiak dominálnak, azonban oktatásainkon és a szakmai diákmunka szektorban egyaránt emelkedni látszik a hölgyek száma. Jelenleg informatikai munkát vállaló diákjaink 13,5%-a nő.”

mondta el Baross Levente, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke, hozzátéve, hogy aki ilyen jellegű munkát keres, és ehhez rendelkezik is a megfelelő tudással, 1-2 nap alatt már állásra is lelhet. –

diakmunkaero-megoszlas-tanulmanyok-szerint erre-gyujt-a-z-generacio

Jól tudott, a Z-k többsége a mamahotel kényelmét élvezi, és bár szívesen állnának a saját lábukra, a megszokott „luxusból” nehezen engednek. És mire gyűjtenek szívesen a fiatalok? Az iskolaszövetkezet saját bázisában készített felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbben technikai eszközökre vágynak – többek között új monitorra, tévére vagy e-book olvasóra –, de sokan hobbijuk finanszírozására, utazásra, fesztiválra, vagy életminőségük javítására (pl. szemüvegvásárlásra) fordítanák extra jövedelmüket, de olyanok is vannak, akik éppen szüleiket támogatnák például a rezsihez való hozzájárulással.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés