Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nézd meg te is az év legjobb természetfotóit!

LifeStyle

Nézd meg te is az év legjobb természetfotóit!

Nem is kell messzire menned értük!

A naturArt – a Magyar Természetfotósok Szövetsége immáron 23. alkalommal írta ki hazánk és a régió legrangosabb természetfotós pályázatát.  A Canon több mint 10 éve vállalja a kiállítás képeinek professzionális nyomtatását, idén pedig névadó támogatóvá lépett elő.

Az idei pályázatra több, mint 3400 kép érkezett be, melyek közül a zsűri az utolsó körbe végül 62 szerző képeit válogatta be. A beválasztott szerzők száma évről évre nő, ami azt mutatja, hogy egyre több olyan tehetség jelentkezik aki egy, de akár több képpel is be tud kerülni a legjobbak közé.

A díjakat 2015. november 3-án adták a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyúttal megnyitották a pályázat legjobb képeiből nyílt kiállítást, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói – Magyarország 2015 című kötetet is.

A zsűri a „Canon – Az Év Természetfotósa 2015” pályázat fődíját, vagyis az Év Természetfotósa elismerést Máté Bencének ítélte oda, aki immáron ötödik alkalommal vehette át a díjat. Idén „Lépéselőny” c. képe érdemelte ki a „Az Év Természetfotója” címet. A pályázat a fiatal tehetségeket is díjazza,így „Az Év Ifjú Természetfotósa” díjat a szabadkai Szekeres Levente vehette át.

canonfoto

A kiállított képek több mint felét Canon géppel készítették, a legeredményesebb fényképezőgép típusok a Canon EOS 7D, az EOS 6D és az idén 10. születésnapját ünneplő ikonikus Canon EOS 5D sorozat volt.

A kiállított képeket Canon imagePROGRAF 9400 széles formátumú nyomtatón a Pigmenta Képalkotó Központ készítette. A kiállítás 40m2-nyi anyagához  2400×1200 apró színes pöttyöt kellet elhelyezni 1×1 hüvelyk területen így összesen 178 milliárd 560 millió pötty cseppből állt össze a képanyag. A kiállított képek 18,6 GB tárhelyet foglaltak el és a nyomtatás 24 órát vett igénybe. Végül a fotópapíron megjelenő részletgazdag képeket 30 tábla KapaFix alumínium-betétes hablemezre kasírozták fel, hogy méltó megjelenést biztosítsanak az alkotásoknak.

Az idei kiállításon megtekinthető egy 2 méternél is szélesebb fotó, mely az idén bemutatott Canon EOS 5Ds fényképezőgéppel készült és amelyen mindenki megtapasztalhatja, a nagy felbontású fotózásban és nyomtatásban rejlő előnyöket és lehetőségeket.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés