Connect with us

technokrata

Íme a 10 legjobb dolog, amit otthonról is megtanulhatsz!

LifeStyle

Íme a 10 legjobb dolog, amit otthonról is megtanulhatsz!

Sokan nem is gondolják, hogy manapság mennyi mindent lehet megtanulni a világhálón.

Az interneten ugyanis egyre több kifejezetten oktatásra szolgáló oldal található, így legyen szó akár a főzésről, akár egy középiskolai tananyagról, mindent egyszerűen és nem utolsó sorban kényelmesen elsajátíthatunk. Mostani listánkban 10 kategóriában mutatunk be weboldalakat, amelyeken igazán hasznos dolgokat lehet megtanulni.

Duolingonyelv

Nyelvtanulás

Ha van szabadidőnk és szeretnénk nyelvet tanulni, akkor nem kell mást tennünk mint a Doulingo-ra látogatni, ahol lépésről lépésre elsajátíthatjuk az angol nyelvet. Ha már beszélünk angolul, akkor például spanyolul, franciául és németül is tanulhatunk, de akkor sincs baj, ha például korábban az olaszt tanultuk meg, hiszen az oldalon így is tanulhatunk, például angolt.

Tananyag

Ki mondta, hogy csak a tankönyvekből lehet tanulni? A régről ismert, máig létező Sulinet weboldalán ugyanis számos, hasznos tananyag közül válogathatunk, így akár a matematikai, akár történelmi, vagy például kémiai tudásunkat is bővíthetjük.

usingpc

Programozás

Elsősorban gyermekeknek készült a Code.org weboldal, ahonnan játékos formában sajátíthatják el a programozás csínját-bínját. A fiatalok az oldalon akár saját Flappy Bird pályát is létrehozhatnak, illetve akár menő rajzokat is készíthetnek művész módban. Szintén gyermekeknek készült a CodeCombat, ahol játék közben tanulják meg a JavaScript vagy Phyton alapjait az érdeklődők.

Gitározás

Meglepő, de akár kitározni is megtanulhatunk, ehhez pedig még el sem kell hagyni a lakást! A Gitártanfolyam weboldalán ingyenesen elsajátíthatjuk a hangszeren való zenélés alapjait, pénzért pedig még több dolgot tanulhatunk meg.

tanc

Tánc

Meglepő, de akár könnyebb táncmozdulatokat is meg lehet tanulni otthonról. A legjobb hely erre a YouTube, hiszen itt több tucat, igen hasznos videó áll a rendelkezésre, így nekünk nincs más dolgunk, mint megkeresni azt, ami a legjobban érdekel. Bár a legtöbb videó angol nyelvű, azért néhány magyar felvételt is találhatunk.

Főzés

Akár a konyhában is remekelhetünk, ha megtanulunk néhány hasznos trükköt az internetről. Szerencsére az ez egyik olyan téma, aminél tényleg óriási a választék, így bármit is akarunk megtanulni, biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd egy holnapot ami segít ebben. A mi kedvenceink a Kajarecept, az akár videós bemutatókkal is rendelkező Rita Konyhája vagy az ismert Tálfelspicc.

takingphoto

Fotózás

A digitális fényképezőgépek és a fejlett okostelefonok korában egyre többen döntenek úgy, hogy szeretnék megismerni, hogy mégis mi fán terem a fotózás. Az internet erre is lehetőséget nyújt, hiszen rengeteg, hasznos weboldalból válogathatunk. A bykyny.hu-n megismerhetjük a legfontosabb alapfogalmakat, a Player.hu cikkében pedig megtanulhatunk néhány hasznos trükköt is.

Képszerkesztés

Ha már a fotózás legfontosabb technikáit megtanultuk, akkor az is hasznos, ha az elkészült képeken szerkeszteni is tudunk. Erre a legalkalmasabb a Photoshop, amelyhez léteznek hasznos, ingyenes anyagok is. Az egyik ilyen például a cyrex.hu-n fellelhető, tíz, külön YouTube videóból álló tutorial is.

lakberendezes

Lakberendezés

Ha már eluntuk a lakás kinézetét, sokat segíthet egy alapos felújítás. Ahhoz azonban,hogy teljes legyen az élmény, érdemes néhány hasznos tippet is elsajátítani. Szerencsére ilyeneket már tucatszám találhatunk az interneten, így akár a nappali, akár a fürdőszoba hangulatát is feldobhatjuk. A mi kedvenc weboldalaink közé tartozik a Szép Házak, az Álmaim Otthona és persze a Lakbermagazin is.

Csináld magad

Amiket régen a barkács magazinokban találtunk meg, azok mára felköltöztek a világhálóra. Így gyakorlatilag bármit felfedezhetünk, ami hasznos lehet a lakásban és szinte nem is kerül semmibe. Így az Ötletes Otthon anyagaiból elsajátíthatjuk, hogy hogyan kell hasznos polcokat készíteni, vagy épp hogyan kárpitozhatjuk át a bútorunkat. Ilyen weboldal még az Ötletmozaik, vagy épp az Életszépítők.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin