Connect with us

Hirdetés

technokrata

Négy karika 150 lóerővel

Garázs

Négy karika 150 lóerővel

Itt az Audi Ultra-modellcsalád újabb tagja

Az Audi takarékosságra kihegyezett Ultra-modellcsaládját – amely az A3-sorozattal indult, de nem sokkal később az A4/A5/A6 típusokra is kiterjedt – tovább bővíti, és a négykarikás márka első ízben egy benzinmotoros négykerekűre aggasztja rá a hatékonyság szimbólumát, vagyis az Ultra típusjelet

a_audi_a3_10_medium

Rövidesen valószínűleg több modellsorozat is csatlakozni fog a benzines Ultra-kínálatba, azonban pontosan úgy, ahogy a dízelváltozatoknál, itt is az A3 indítja a sort. Megtudtuk, hogy a széria összes tagja (vagyis a 3-ajtós, az 5-ajtós Sportback, a négyajtós szedán és a kétajtós kabrió – utóbbi 2 különben a győri gyárban készül) megkapja a takarékosságra hangolt benzinmotort. Hogy miről is van szó? A konszern rendkívül fejlett, hengerlekapcsolással is büszkélkedő 1,4 literes TFSI négyhengeres turbós benzinmotorjáról, amely nem csupán takarékosabb, mint volt, de erősebb is lett, hiszen csúcsteljesítménye 140-ről 150 lóerőre ugrott, változatlanul 250 Nm-es csúcsnyomaték mellett.

0909_audi_a3_cabriolet_02_medium

Ez egyben azt is jelenti, hogy a menetteljesítmények javulása mellett örvendhetünk a kivételes takarékosságnak: a legszebb számokat a legkönnyebb háromajtós kivitel produkálja, amely 8,1 szekundumos 0-100 km/h-s sprintidő és 220 km/h-s végsebesség mellett mindössze 4,7 l/100 km-es vegyes fogyasztást ígér. A széria többi tagja is csak minimálisan teljesít rosszabbul a legolcsóbb és legkevésbé különleges kivitelnél, így nem kérdés, hogy nagyon melegen ajánlható bármelyik A3-as az átfésült, 150 lóerős 1.4 TFSI motorral, Ultra kivitelben. A kizárólag elsőkerékhajtással rendelhető modellekhez különben 6-fokozatú kézi váltó és 7-sebességes duplakuplungos S-Tronic automata egyaránt kérhető.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés