Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat

siemens

Ipar

Siemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat

Siemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat

Országelső állapotfelügyeleti megoldás a SCHOTT Pharma lukácsházi üzemében.

Az injektálható gyógyszerek korszerű tárolási és adagolási megoldásaiban úttörő szerepet játszó SCHOTT Pharma magyarországi vállalata Lukácsházán évente több milliárd terméket gyárt, hogy a nemzetközi gyógyszeripart kiváló minőségű megoldásokkal lássa el.

A létesítmény 1993-as megalapítása óta folyamatosan bővül. Korszerűsítésével és fejlesztésével mostanra az üvegipari vállalat európai központjává vált, és kritikus szerepet játszik az olyan életmentő gyógyszerek biztonságos tárolásában, illetve szállításában, mint az inzulin és a rákellenes gyógyszerek.

Mindezért termékeik minőségének megőrzése, valamint a szünetmentes energiaellátás biztosítása érdekében a legmodernebb gyártási technológiára és támogató rendszerekre támaszkodnak. Ezek közé tartozik az üzem új középfeszültségű hálózata is, melynek átalakításához a fővállalkozó Villkász Kft. a Siemens megoldásait választotta. Az új alállomásba a hazai közüzemi és ipari energiaellátási rendszerekben széles körben használt 8DJH kompakt középfeszültségű kapcsolóberendezés kerül, amelyet SIMARIS Control állapotfelügyeleti rendszerrel is felszerelnek. Ezt a digitalizációs megoldást Magyarországon először a lukácsházi gyáregység új alállomásában alkalmazzák majd.

A Siemens eszközfelügyeleti rendszerének részeként szenzorokkal szerelik fel az alállomásban található középfeszültségű kapcsolóberendezést. Így annak működési állapota, karbantartásigénye a helyszínről és távolról is, valós időben nyomon követhető, az előzmények pedig visszakövethetők. Ezek az érzékelők az összes elektromos és statisztikai paraméterről, így például a kábelfej hőmérsékletéről, a szigetelőrendszer állapotáról, a kapcsolókészülékek jelzéseiről és a Siprotec védelmek által mért villamos paraméterekről tájékoztatnak. Ezen IoT-alapú megközelítésnek köszönhetően könnyebben elkerülhetőek a nem várt leállások, és növelhető az üzembiztonság.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés