Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Ipar

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően.

A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat az ENSZ egyik ügynökségével, a Nemzetközi Kereskedelmi Központtal (ITC) és az Atelier 21 francia civil szervezettel közösen új, online képzést indított az energiaátmenetről. A jelenlegi helyzetben, amikor a fosszilis tüzelőanyagok ára világszerte az egekbe szökik, a szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy bolygónk hamarosan túllépi a Párizsi Megállapodásban meghatározott 1,5 Celsius-fokos felmelegedési küszöbértéket, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokra való átállás minden korábbinál sürgetőbb. Az új, online tanfolyam célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a politikai és technológiai kihívásokra, valamint rámutasson az átállás előnyeire.

A különböző fejlettségi szintű, vidéki és városi környezetekből származó esettanulmányokat felölelő tananyag arra is ösztönzi a résztvevőket, hogy fontolják meg a tiszta energiaszektorban rejlő szakmai lehetőségeket azáltal, hogy a napenergiáról, a szélenergiáról és más speciális területekről szóló képzésekhez irányítja őket.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a kurzus csak az első abban a sorozatban, amely a fenntarthatóbb emberi viselkedésre való áttérés témáját járja körül. A közös munka ennek a tanfolyamnak a létrehozása kapcsán nagyon inspiráló és ígéretes volt”

– mondta el Raphaël Dard, az ITC KKV Kereskedelmi Akadémia programvezetője.

„Ez az ingyenes online tanfolyam egy új lépés a küldetésünkben, hogy oktassuk és képessé tegyük az egyéneket és a vállalkozásokat az energiaátmenet támogatására. Az ITC-vel és a Schneider Electric-kel való együttműködéssel közelebb kerülünk a célunkhoz: egy olyan világhoz, ahol minden ember megérti és hozzá tud járulni a fenntartható energetikai jövőhöz”

– hangsúlyozta Cédric Carles, az Atelier 21 alapítója és igazgatója.

A Schneider Electric vállalásai között szerepel, hogy 2025-ig egymillió fiatalnak biztosít szakmai képzést, és eddig már több mint 400 000 személy részesült oktatásban a társaság kezdeményezései keretében.

A Schneider Electric nagyon büszke arra, hogy az oktatás területén kulcsszerepet játszik. Ennek az ingyenes online tanfolyamnak az elindítása mutatja az energetikai átmenet melletti elkötelezettségünket, és azt, hogy mindenki számára elérhető legyen az ehhez szükséges tudás”

– mutatott rá Gilles Vermot Desroches, a Schneider Electric Alapítvány általános küldöttje, a „Citizenship and Institutional Affairs” területért felelős igazgató.

Az online képzésre június 12-ig lehet jelentkezni, ezt követően a résztvevőknek két hét áll rendelkezésükre a tanfolyam elvégzésére. A képzést követően a sikeresen levizsgázók tanúsítványt kapnak. A tanfolyamról bővebb információ itt érhető el.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés