Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tiszta elektromos eszközökkel a jobb egészségért

tiszta

e-Egészségügy

Tiszta elektromos eszközökkel a jobb egészségért

Tiszta elektromos eszközökkel a jobb egészségért

A mindennapokban használt eszközök közül az okostelefonok vannak leginkább kitéve a kórokozóknak, a tévék pedig működésük során szinte vonzzák a port, ezért fontos a készülékek tisztán tartására kiemelt figyelmet fordítani.

A tiszta telefonok és TV készülékek egészségesebb környezetet teremtenek és hozzájárulnak a felhasználók biztonságához is.

Antibakteriális védelem a telefonoknak

Kutatások szerint a felhasználók naponta átlagosan 2018-szor érnek az okostelefonjukhoz, így a készülékeken rengeteg szennyeződés vagy akár az egészségre ártalmas kórokozó lehet. Az esetleges fertőzések megelőzése érdekében javasolt a készülékek rendszeres tisztítása. Fontos szabály, hogy ne kerüljön az okoseszközökre közvetlenül a háztartás egyéb területein használt tisztítószer vagy vizes oldat. Az erős tisztítószerek kárt okozhatnak a kijelzők üvegfelületében és így ronthatják a telefon ellenálló képességét.

A Samsung Galaxy okostelefonjait, tabletjeit és a Galaxy Watch okosórákat is kikapcsolt állapotban, az eszközt a tokjából kivéve, külön ajánlott tisztítani, hiszen a tokban sok szennyeződés megragadhat. Az áttörölgetés mikroszálas törlőkendővel vagy lencsetisztító kendővel a leghatékonyabb. Ezt követően fertőtlenítő nedves törlőkendő, vagy legalább 70 százalékos alkohol alapú fertőtlenítőszerben enyhén megnedvesített kendő is használható a készülékek alapos megtisztítására, a kellő körültekintéssel. Fontos a csatlakozók szárazon tartása és a sűrített levegő használatát is érdemes elkerülni, hiszen ez kárt okozhat a készülékekben. A tisztára törölt eszközök a levegőn 4-5 perc alatt megszáradnak, majd 2-3 napig tiszták maradnak.

Ezek mellett egyes Samsung Experience Store üzletekben és a vállalat budapesti Oktogonon található szervizközpontjában nyitvatartási időben a felhasználók ingyenesen kérhetik Samsung okostelefonjuk, Galaxy Buds fülhallgatójuk vagy Galaxy okosórájuk fertőtlenítését, amelyet UV-C fény alapú rendszerekkel 5-10 perc alatt, helyben el is végeznek. A folyamat nincs hatással a készülékek teljesítményére és nem károsítja azokat, de eltávolítja a kórokozók 99,9 százalékát.

Tiszta TV, rendes ház

A televíziókészülékek esetében a tisztítás alapszabályaira odafigyelve a felhasználók megőrizhetik a képernyő állapotát. A tévét minden esetben ajánlott kikapcsolni, hogy le tudjon hűlni és semmiképpen ne károsodjanak a belső alkatrészek. A régebbi képcsöves készülékek üvegfelületét akár az ablakhoz hasonlóan is tisztíthatták a felhasználók, az újabb, sík- vagy ívelt képernyős modellek esetében azonban víz, vagy tisztítószerek használatával akár kárt is okozhatnak a magas minőségű megjelenítőben. A QLED vagy OLED technológiákra épülő tévék esetében egy egyszerű, puha, száraz törlőkendő a legjobb választás, ezzel a képernyőt körkörös mozdulatokkal érdemes megtisztítani és külön a keretet és a hátoldalt is áttörölni.

A tévé mellett legalább ugyanolyan fontos a távirányító, amely az okostelefonokhoz hasonlóan sokat van kézben és akár többen is megfoghatják rövid idő alatt. A szennyeződések eltávolításához nem elég csak áttörölni. Az elemek eltávolítása után érdemes a tenyérhez ütögetve kirázni belőle a beragadt koszt, majd alkoholos fertőtlenítővel nedvesített törlőkendővel alaposan áttörölgetni az eszközt. Szükség esetén az alaposabb tisztításhoz használhatók vattapamacsok vagy a gombok közé szorult szennyeződések eltávolításához fogpiszkáló is.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés