Connect with us

technokrata

A megkérdezettek 50%-a nem tudja, mit tenne, ha látna egy rosszul lévő embert az utcán

hősök

e-Egészségügy

A megkérdezettek 50%-a nem tudja, mit tenne, ha látna egy rosszul lévő embert az utcán

A megkérdezettek 50%-a nem tudja, mit tenne, ha látna egy rosszul lévő embert az utcán

Hősök Tere Kezdeményezés új felmérési eredményei

A „bámészkodó” hatás még mindig erősen jelen van itthon – derül ki a Hősök Tere Kezdeményezés által november elején, a HeroiKon Konferencián készített felmérésből. Ebből megtudhattuk azt is, hogy az emberek csupán 34%-a kérdezné meg az utcán a másiktól, hogy jól van-e. Viszont 50%-uk biztos abban, hogy ha ő rosszul lenne az utcán, akkor kapna segítséget.

Legyen szó társadalmi problémáról, környezetvédelemről, munkáról vagy általános, mindennapi dolgokról, újszerű, a rögzült sémáinktól eltérő gondolkodásmóddal sok helyzetet hatékonyabban lehet megoldani. A Hősök Tere Kezdeményezés idén negyedik alkalommal megrendezett HeroiKon Konferenciájának a középpontjában a növekvő mindset állt, ezen belül is, hogy miért érdemes beismeri a saját hibáinkat és hogyan lehet tanulni belőle, vagy hogy erősödhetünk meg a félelmeinkből. A konferencia közel 300 résztvevője körében készített felmérés többek között arra kérdezett rá, hogy a válaszadók hogyan cselekednének bizonyos szituációkban, és mit gondolnak az intelligencia és a személyiség fejleszthetőségéről.

Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy meg tudunk tanulni új dolgokat, de az alapvető intelligencia szintünkön nem igazán tudunk változtatni, a válaszadók több mint 60%-a nem ért egyet. Vagyis ebből a felmérésből az látszik, hogy a konferenciára érkezők többsége szerint az emberek képesek változtatni saját képességeiken. De mi a helyzet a személyiséggel? A résztvevők több mint 70%-a gondolja úgy, hogy a személyiségünkön is tudunk változtatni.

Igaz, egy viszonylag szűk és a munkánk iránt nyitott, érdeklődő körben készült ez a felmérés, de pozitív, hogy a válaszadók tisztában vannak azzal, hogy képesek a fejlődésre

– nyilatkozta a felmérés kapcsán Raffai Barbara a Hősök Tere Kezdeményezés ügyvezetője.

A kérdőív továbbá kitért olyan szituációkra is, ami bármikor, bárkivel megeshet, például arra, hogy ha látnak egy embert az utcán, aki lehajtott fejjel, összegörnyedve áll a falnak dőlve, ők mit tennének? A válaszadók 34%-a odamenne megkérdezni, hogy szüksége van-e segítségre, 16%-a úgy gondolja, hogy majd biztosan oda megy hozzá valaki más, 50%-a pedig nem tudja mit cselekedne ebben a szituációban.

Ez azt mutatja, hogy még a szervezetünkkel szimpatizálók körében is van tennivalónk, hogy elérjük azt, hogy minél több ember merjen tenni és kiállni másokért

– tette hozzá az ügyvezető. Arra kérdésre pedig, hogy ők kapnának-e segítséget, ha rosszul lennének az utcán, az emberek 50%-a azt válaszolta, hogy biztosan kapna. Ami arra utal, hogy a válaszadók fele bizakodó.

További e-Egészségügy

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu