Connect with us

technokrata

Az év ICT projektje nem más, mint az ‘Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

e-Egészségügy

Az év ICT projektje nem más, mint az ‘Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Az év ICT projektje nem más, mint az ‘Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

A robotoktól a mesterséges intelligenciáig, a jövő még soha nem volt fényesebb az ember számára – hívta fel a figyelmet Kevin J. Surace, az évtized innovátora, illetve az első okostelefon megálmodója a Symposium 2018 konferencián. A T-Systems Magyarország hetedik alkalommal megrendezett fórumán az üzleti döntéshozók az EESZT fejlesztésének ítélték az év projektje díjat.

Közel kétezer részvevő előtt számoltak be a digitális világ legújabb trendjeiről a T-Systems Symposiumának hazai és nemzetközi előadói. A konferencia mottójához „Emberi dimenziók – technológiai távlatok” hűen nemcsak az újdonságokat kereste, de azok konkrét felhasználására is nyújtott példákat a T-Systems és üzleti partnereinek megoldásait bemutató kiállítótérben.

kevin_j_surace

Ha össze akarjuk foglalni a digitalizáció várható hatását, a kép egyértelműen pozitív

– tartja Kevin J. Surace, az okostelefon és a digitális asszisztensek megalkotója, szilíciumvölgyi innovátor. A Symposium plenáris előadója szerint

A digitalizációval megjelenő eszközök jobbá teszik az életünket: csökkennek az ismétlődő hétköznapi feladatok, új munkalehetőségek tárháza nyílik meg ezzel, amik persze új készségeket is igényelnek. Teljesen új irányba indulunk, ami mindenki számára tartogat lehetőségeket.”

srini_gopalan

Mindebben a folyamatban Magyarország komoly szerepet játszhat. Srini Gopalan, a Deutsche Telekom AG európai szegmenséért felelős igazgatósági tagja elmondta:

A digitalizáció világszerte átalakítja a társadalmakat. A Kínában figyelemre méltó a mesterséges intelligencia alkalmazása, míg Finnország példaértékű az Európai Unió országai között a nyílt forráskódú fejlesztésben, a digitális közszolgálat kiépítésében és a digitális készségek terjesztésében. Ezek és további példák mind a digitalizáció hasznosságát támasztják alá legyen szó üzletről, gazdaságról vagy társadalomról. Hiszünk abban, hogy Magyarország az egyik legjobb vezetékes- és mobilinfrastruktúrával Európában kivételesen jó helyzetből indul ahhoz, hogy élére álljon a digitális transzformációnak és a “Made in Hungary”-t “Invented in Hungary”-vé változtassa. Infrastruktúrájával, nemzetközi tapasztalatával és digitális tudásával a Deutsche Telekom aktív partner ebben az átalakulásban.”

A Symposium 2018 konferencián az egyes szekciókban, szakterületenként mutatták be a várható újdonságokat, így az államigazgatás mellett az ipar, a kereskedelem, a közlekedés, az egészségügy, a pénzintézetek piacát érintő technológiai fejlesztésekről volt szó. Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója kiemelte:

A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, amely megváltoztatja az életünket, a gazdaságot, valamennyi iparágat. A folyamatnak azok lesznek ennek nyertesei, akik a lehető legjobban kiaknázzák a digitális transzformációban rejlő lehetőségeket. A T-Systems felkészült arra, hogy hiteles és megbízható partnere legyen ügyfeleinek az új kihívásokkal érkező világban.”

rekasi_tibor

Az eseményen jelentették be, hogy komoly mérföldkőhöz ért a digitális gazdaság fejlesztésének folyamatában a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország: már az ország területének közel hatvan százalékán elérhető a gépek közötti kommunikációra használható új keskenysávú IoT hálózat. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta:

„A digitális átalakulás mindannyiunk számára kiugrási lehetőséget kínál, a digitalizáció mindenhol előnyre váltható, legyen szó az iparról, kereskedelemről vagy a közigazgatásról, vagy akár a napi rutinunkról és a szabadidőnkről. Mi a Magyar Telekomnál hisszük, hogy elhatározással és közös cselekvéssel minden egyes ember nyertesévé válhat ennek a folyamatnak. A közös cselekvés egyik fontos eleme az NB-IoT hálózat fejlesztése, amely a Telekom fejlesztéseinek köszönhetően már Magyarország területének 60% százalékán elérhető.”

A T-Systems Magyarország konferenciáján átadták a vállalat partneri díjait is. A Transzformációs partnerség – Ügyfélélmény díjat az SAP Hungary Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál nyújtott szakmai és licencértékesítési együttműködéséért kapta, amellyel hozzájárul a magyar magánszemélyek és vállalatok hatékonyabb ügyintézéséhez a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, oltalmi, szabadalmi valamint iparjogvédelmi ügyekben. A leginnovatívabb projekt megvalósításáért járó díjat az OMTLAB nyerte el. A vállalkozás és a T-Systems együttműködésében, közös innovációs tevékenység eredményeként jött létre ugyanis az a beltéri nyomkövető rendszer, mely az ipari vállalatok digitalizációját támogatja a raktározási és logisztikai tevékenység optimalizálásával és hatékonyságnövelésével. A legnagyobb növekedést elérő partner díját pedig a DELL EMC vehette át.

További e-Egészségügy

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin