Connect with us

technokrata

A hackerek legközelebb a pacemakereket támadják meg?

e-Egészségügy

A hackerek legközelebb a pacemakereket támadják meg?

Telis-tele vannak hibákkal, bugokkal, melyek potenciális támadási felületet adhatnak

Minél inkább gépek segítségével próbálunk javítani az életminőségünkön, annál inkább kiszolgáltatottá válunk, hiszen pl. egy pacemaker folyamatos, tökéletes működése természetesen létkérdés. Ha bármilyen probléma történik a rendszerrel, azonnal orvoshoz kell fordulni, amit általában javítani is tudnak, de mi történik abban az esetben, ha valaki szándékosan rongálja ezt meg a távolból, mondjuk zsarolás céljából?

Mind a pacemakerek, inzulin pumpák, defibrillator-ok kifejezetten sebezhetően ilyen szempontból, a WhiteScope kutatása szerint több mint 8,000 különböző rést találtak egyenként ezeken az eszközökön, amelyeken keresztül fel lehet törni, és kívülről lehet irányítani ezeket.

pacemaker

A rendszerek nincsenek kellőképpen frissítve, a személyes adatok nincsenek biztonságosan tárolva, pl. ha az egyik ilyen eszközt összekapcsoljuk a megfigyelő egységgel még felhasználónevet és jelszót sem igényel a dolog. Előző ősszel a Johnson & Johnson óriáscég kénytelen volt közölni az inzulin pumpájukat használó betegekkel, hogy gyakorlatilag bármikor feltörhetik az eszközt hackerek, és halálos mértékben túladagolhatják az inzulint a pumpán keresztül.

Szerencsére most már kezdik belátni, hogy ez így nem mehet tovább, és megkezdődtek a megfelelő lépések ez ügyben, de véleményem szerint nem csak megkezdeni kellene, hanem azonnal cselekedni, hiszen itt nem egy adatvesztős “wannacry” dologról van szó, itt életek forognak kockán.

 

Forrás: gizmodo.com

 

További e-Egészségügy

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés