Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a nevezés a Google Science Fair versenyére: Iskolások pályázatát várják a tudományos megmérettetésre

Digitális oktatás

Indul a nevezés a Google Science Fair versenyére: Iskolások pályázatát várják a tudományos megmérettetésre

Indul a nevezés a Google Science Fair versenyére: Iskolások pályázatát várják a tudományos megmérettetésre

Decemberig lehet jelentkezni a hatodik, évente megrendezett tudományos versenyre

A Google Science Fair egy nemzetközi, online tudományos verseny, amely arra ösztönözni a 13-18 év közötti fiatalokat, hogy a természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika alkalmazásával találjanak megoldást a világ valós problémáira. A 2018/2019-es tanévre meghirdetett versenyre 2018. december 12-éig lehet jelentkezni, az eredményeket pedig 2019 tavaszán hirdetik ki a szervezők.

Működtethetünk saját kezünk melegével egy elemlámpát? Megvalósítható volna, hogy az ébresztőóra ne hanggal vagy rezgéssel ébresszen? A Google 2011-ben hirdette meg először világszerte, partnereivel (LEGO® Education, National Geographic, Scientific American, és Virgin Galactic) közösen a “Science Fair” elnevezésű, diákoknak szóló versenyét, melyen évente közel 5000 tizenéves vesz részt. Az előző Science Fair nyertese, a dél-afrikai Kiara Nirghin 50 000 $ összegű ösztöndíjat nyert „Gyümölccsel az aszály ellen” című pályázatával. A diáklány pályamunkáját egy Dél-Afrikában tapasztalt súlyos aszály ihlette, amely jelentős terméskiesést és az állatok pusztulását okozta. A Johannesburgban tanuló Nirghin elmondta, hogy három kísérletet folytatott 45 napon keresztül, amelyek eredményeképpen kitalálta a „narancshéj-keveréket” a drága és biológiailag nem lebomló szuperabszorbens polimerek (SAP-ok) alternatívájaként.

Az idei Google Science Fair versenyre 2018. december 12-ig lehet benyújtani a pályázatokat online, melyhez tippeket és segítséget is nyújtanak a szervezők.  A világ különböző tájairól érkező pályamunkákat vezető technológiai szervezetek, valamint a STEM-területekhez (természettudomány, technológia, műszaki tudományok és matematika) köthető szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja majd el. A régiós nyertesek nevét 2019 kora tavaszán, a 20 nemzetközi döntős nevét pedig júliusban teszik közzé. Az idei verseny fődíja egy 50 000 $ összegű ösztöndíj lesz, de a többi helyezett és a régiós nyertesek is nyerhetnek tanulmányi ösztöndíjakat és utazásokat, elektronikai eszközöket, vagy akár egy látogatást a Google központjába.

„Minél több gyereket szeretnénk arra inspirálni, hogy mélyedjen el a természettudományok, a műszaki tudományok, a matematika és a technológia világában. Hiszünk abban, hogy minden ötlet rendelkezik világformáló erővel – egyetlen ötlet sem lehet túlzottan nagyratörő vagy túlságosan szerény.”

– mondta Vint Cerf, a Google alelnöke és vezető internetes evangélistája, az idei verseny egyik zsűritagja.

Ha bővebb információt szeretne a Google Science Fair versenyről, vagy meg szeretné tekinteni az ISTE által akkreditált, tanároknak szánt anyagokat, látogasson el az alábbi weblapra: www.googlesciencefair.com

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés