Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar fejlesztés segítheti az amerikai vállalatokat a kibertámadások megelőzésében

Adatvédelem

Magyar fejlesztés segítheti az amerikai vállalatokat a kibertámadások megelőzésében

Magyar fejlesztés segítheti az amerikai vállalatokat a kibertámadások megelőzésében

A vállalati belső biztonság növelésére, a nem megfelelően kezelt hozzáférési jogosultságok kiszűrésére és az adatlopásra irányuló informatikai támadások megelőzésére szolgáló szoftver, a TheFence a tavalyi sikeres magyarországi és európai debütálás után, idén februártól Amerikában is elérhetővé vált.

A telepített (on-prem) és a felhőben is alkalmazható szolgáltatásokat kínáló, magyar szakemberek által megvalósított fejlesztés tengerentúli bevezetése mellett azért döntöttek a terméket piacra segítő XS Matrix vezetői, mert a felhő-alapú IT biztonsági megoldások üzleti adaptációja ott a legmagasabb szintű a világon, különösképpen a kockázatelemzés – és kezelés területén.

„Miamiban nyitottuk meg az irodánkat, és innen kiindulva szeretnénk az USA mindkét partján terjeszkedni. Döntésünket az indokolta, hogy az ország előbbre jár Európánál a biztonsági tudatosság terén, ami számunkra lehetővé teszi azt, hogy a legkülönfélébb gazdasági ágazatokban működő vállalatok körében, élesben szerezzünk hasznos, releváns és friss piaci tapasztalatokat az informatikai biztonságot érintő kihívásokról. A felesleges, túlzott és kockázatos jogosultságokból fakadó veszélyeket felmérő szoftverünk, a TheFence Amerikában is unikális termék. Ennyire fókuszáltan a humán munkaerőt érintő kockázatok elemzésével ugyanis még itt sem foglalkoznak. Viszont ez az a terület, ami napról-napra válik egyre fontosabbá a helyi kis- és középvállalatok, illetve a nagyvállalatok körében.”

– mondta Teasdale Harold, a TheFence amerikai szervezetének vezetője. Hozzátette, hogy az év végig 40 fős csapattá szeretnék bővíteni a tengerentúli és európai vállalkozásaikat, amelyek partnerei kívánnak lenni a szenzitív üzleti, illetve személyes információkat kezelő pénzügyi, energetikai, informatikai cégeknek, egészségügyi szolgáltatóknak és startup-oknak egyaránt.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy az adathalászat továbbra is az aranykorát éli. Ezt az amerikai vállalatok éppúgy elszenvedik, mint a világ más részein működő cégek. A túlzott, a szükségtelen, illetve az összeférhetetlenséget jelentő jogosultságok pedig csak fokozzák a szervezetek sérülékenységét. Az ijesztő trendeket megerősíti a Gartner iparági előrejelzése, amely szerint 2023-ban a vállalati IT rendszerekbe való betörések 75 százaléka már a hozzáférési jogosultságok nem megfelelő kezelése miatt fog bekövetkezni. Egyszerűen azért, mert a vállalatok, szervezetek a megszokások, a bevett gyakorlatok alapján állapítják meg, hogy ki mit érhet el a céges adatbázisokban. Ezt a biztonsági rést pedig az egyre szofisztikáltabb módszerekkel dolgozó kiberbűnözők ki is használják. A legfrissebb, 2022 Data Breach Investigations Report mutatott rá arra, hogy a detektált támadások többsége (több mint 60%) a megtévesztő emailek, weboldalak használatával ért célba. Az esetek több mint 20 százalékában az ellopott azonosítók alkalmazásával, illetve személyiség felvétel (pretexting) révén tudtak illetéktelenek a számukra hasznot hozó vállalati információkhoz hozzájutni.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés