Connect with us

technokrata

A Bridgestone sem úszta meg a zsarolóvírusokat

bridgestone

Adatvédelem

A Bridgestone sem úszta meg a zsarolóvírusokat

A Bridgestone sem úszta meg a zsarolóvírusokat

A japán gumigyártó amerikai érdekeltségénél történt a mostanra már szinte mindennaposnak számító incidens.

Ugyan az elmúlt hetekben Oroszországra és Ukrajnára koncentrálódott a kibertámadások elsöprő többsége, ám ez nem jelenti azt, hogy a világ más tájain ne kellene tartani az internetes bűnözőktől. Ezt saját kárán tapasztalta meg a Bridgestone, amely ma hozta nyilvánosságra, hogy amerikai leányvállalata súlyos incidens áldozata lett.

A japán gumiabroncsgyártó nem túl információgazdag közleménye szerint a Bridgestone Americas zsarolóprogram-támadás érte. A céges hálózatba február végén jutottak be az egyelőre ismeretlen külső támadók. A jogosulatlan hozzáférés miatt körülbelül egy hétre le kellett állítani a számítógépes hálózatot és a termelést a cég észak- és közép-amerikai gyáraiban.

A munka csak egy átfogó biztonsági ellenőrzést követően indulhatott újra. A Bridgestone az esettel kapcsolatban nem kívánt további részleteket közölni, azaz az sem világos, követeltek-e váltságdíjat a hekkerek, ha igen, az mekkora összegű volt, illetve az sem derült ki egyelőre, hogy a cég fizetett-e a zsarolóknak.

Tűz alatt a Toyota

Az ügy már csak azért is érdekes, mert a Bridgestone gumiabroncsokat és más autóalkatrészeket szállít a Toyotának. A japán autógyártó egy másik fontos beszállítója, a Denso pedig alig két héttel ezelőtt jelentette, hogy ugyancsak jogosulatlan hozzáférést észlelt egy zsarolóprogram-támadáson keresztül egy németországi értékesítési és mérnöki tevékenységet végző leányvállalatánál. Ráadásul február végén egy másik Toyota beszállítót is kibertámadás ért, ami miatt március 1-jén egy napra kénytelen volt leállítani hazai gyártósorait az autógyártó, ami mintegy 13 ezer jármű termelését érintette.

Forrás: Bitport

További Adatvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

SmartPhone

Komoly gépelési hiba a Sony-nál

2022. június 10. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu