Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új programmal segíti a Kaspersky az egyetemek és a laboratóriumok ipari kiberbiztonsági kutatásainak előmozdítását

kaspersky

Adatvédelem

Új programmal segíti a Kaspersky az egyetemek és a laboratóriumok ipari kiberbiztonsági kutatásainak előmozdítását

Új programmal segíti a Kaspersky az egyetemek és a laboratóriumok ipari kiberbiztonsági kutatásainak előmozdítását

Célzott együttműködési program indításával kívánja segíteni a Kaspersky az intézményeket a legújabb és legelterjedtebb ipari kiberbiztonsági fenyegetések kezelésére való jobb felkészülésben.

A programhoz való csatlakozással a partnerprofil-kritériumoknak megfelelő oktatási intézmények, laboratóriumok, kutatórészlegek, biztonsági operációs központok (SOC) és vészhelyzeteket elhárító csapatok (CERT és CSIRT) a Kaspersky Industrial CyberSecurity megoldásának ingyenes használatával fejleszthetik tovább kutatási módszereiket és kiberbiztonsági szakembereik képzését.

Az ipari szervezetek számára folyamatos kihívást jelent az ipari vezérlőrendszereik (ICS) különféle támadásoktól való megvédése. 2019-ben például a Kaspersky megoldásai világszerte az ICS-számítógépek csaknem felén (46%-án) blokkoltak kártékony objektumokat. Ennek fényében a laboratóriumok és az intézmények folyamatosan az ipari folyamatokra és rendszerekre leselkedő kockázatok csökkentését célzó módszerek kifejlesztésén, valamint a biztonságos ipari folyamatok követelményrendszerének kialakításán dolgoznak. A célzott biztonsági megoldásokat alkalmazó kutatók a gyártókkal együttműködve jobb eredményeket érhetnek el, emellett bővíthetik az ipari szervezetek számára a legújabb kiberfenyegetések észleléséhez és az ellenük való védekezéshez szükséges kapacitásokat.

Az új program keretében a kutató intézmények és létesítmények lehetőséget kapnak a Kaspersky alapvető ipari kiberbiztonsági eszközeinek használatára és szakértelmének igénybe vételére; ezzel támogatást kapnak kutatási, fejlesztési és oktatási céljaik eléréséhez. A technológiák használatával kifejleszthetők és tesztelhetők a különféle kiberbiztonsági gyakorlatok, elemezhetők a támadások és az ipari rendszerekre gyakorolt hatásuk, oktatási programok dolgozhatóak ki, továbbfejleszthetők az operációs technológiai és kiberbiztonsági szakemberek ismeretei, valamint kiberbiztonsági irányelvek és ICS-szabványok dolgozhatók ki. A programhoz való csatlakozáshoz meghatározott partnerprofil-kritériumoknak kell megfelelni, többek között ipari folyamatokat modellező tesztplatformokat kell tudni kialakítani, továbbá ipari kiberbiztonsággal foglalkozó oktatási vagy kutatási programokkal, valamint kifejezetten laboratóriumi fejlesztésre és karbantartásra szakosodott szakemberekkel kell rendelkezni.

Az ajánlat a Kaspersky Industrial CyberSecurity és a Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection megoldást foglalja magában, a szoftverek telepítéséhez és konfigurálásához nyújtott támogatással együtt. A Kaspersky Industrial CyberSecurity megoldás segítségével a szervezetek kezelői munkaállomásokhoz, ember-gép interfészekhez és ICS/SCADA szervervédelemhez fejlesztett alkalmazásokat használhatnak, valamint észlelhetik az ipari hálózati támadásokat. A Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection megoldás már az egészen korai szakaszban lehetővé teszi az ipari telemetriában jelentkező anomáliák észlelését, vizualizációját és elhárítását.

„Ahogy az ipari folyamatok egyre komplexebbé és árnyaltabbá válnak, úgy a kiberfenyegetések is. A szervezetek rendkívüli gyorsasággal fejlesztik a rendszereiket, ezért a fenntartható sikeresség érdekében alapvető fontosságú ezen rendszerek védelme. A Kaspersky új célzott programja nem áll meg ott, hogy biztosítja a kutató laboratóriumoknak a fenyegetések észleléséhez szükséges eszközöket, hanem több évtizedes szakértelmünket is megosztjuk velük annak érdekében, hogy az intézmények kiberbiztonsági szakembereket képezhessenek a kutatóikból. Ezzel biztosítható a kiberbiztonsági megoldásokra épülő tudás, a gépi tanulás és az emberi szakértelem harmonikus együttműködése, valamint az ipari szervezetek fejlett és célzott kibertámadásoktól való védelme”

– mondta el Anton Sipulin, a Kaspersky Industrial Cybersecurity megoldás üzleti vezetője.

A Kaspersky már több oktatási intézménnyel dolgozott együtt a kutatásaik előmozdítása érdekében, többek között az oroszországi Gubkin Olaj- és Gázipari Egyetemmel, a Genovai Egyetem Savona Kampuszával, valamint a Szingapúri Technológiai és Dizájn Egyetemmel.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen előnyökkel jár a program a partnerek számára, illetve hogy milyen kritériumai vannak az együttműködésnek, keresse fel a Kaspersky weboldalát.

További Adatvédelem

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés