Connect with us
Hirdetés

technokrata

Google: új adatvédelmi és biztonsági megoldások

Googel új adatvédelmi megoldásai

Adatvédelem

Google: új adatvédelmi és biztonsági megoldások

Google: új adatvédelmi és biztonsági megoldások

A Google célja mindig is az volt, hogy egyszerű, hasznos és intuitív termékeket hozzon létre felhasználói számára. Az adatvédelem és a biztonság területén is ezt a célt tűzte ki maga elé a vállalat: a felhasználók számára adataik kezelése legyen ugyanolyan egyszerű, mint egy éttermi asztalfoglalás. A cég az idei év során korábban új adatvédelmi lehetőségeket vezetett be, hogy könnyebbé tegye az adatok kontrollját, illetve a helyelőzmények, a keresések és a hangfelvételek automatikus törlését. Ma pedig néhány olyan újítást jelentett be, amelyek még egyszerűbbé és következetesebbé teszik a felhasználók adatainak ellenőrzését és kezelését.

Google új adatvédelmi és biztonsági megoldások

Inkognitó mód a Google Térképben

Az inkognitó mód 2008-as indulása óta az egyik legnépszerűbb adatvédelmi fejlesztésünk a Google Chrome-ban. Az idei év elejétől a funkció elérhető a YouTube-on és mostantól a Térkép szolgáltatásban is élhetnek vele a felhasználók.

Google térkép inkognitó

Inkognitó mód a Google Térképben

 

Előzmények automatikus törlésének kiterjesztése YouTube-on

Május óta automatikusan törölhetők a helyelőzmények illetve a webes és alkalmazástörténet, amely magában foglalja a keresést, böngészést, valamint a hangfelvételeket is. Ezt a funkciót mostantól a YouTube-előzményekben is elérhetővé tesszük.

Google Youtube

Youtube előzmények automatikus törlése

Google Asszisztens adatvédelmi parancsok

Mostantól az Asszisztens azonnal és automatikusan törli a kért adatokat, ha olyan a parancsokat adunk neki, mint például  a “Hey Google, delete the last thing I said to you”, azaz vagy a  “Hey Google, delete everything I said to you last week”. Ha a felhasználó egy hétnél több adat törlését kéri, az Asszisztens közvetlenül a fiókbeállítások oldalra irányít, ahol végrehajtható a kért művelet.

Google adatvédelem

Google asszisztens adatvédelmi parancsok

Jelszó Ellenőrzés

A már korábban bevezetett Jelszókezelő segít megjegyezni és kezelni különböző internetes fiókjaink jelszavait. Az új, mai napon induló Jelszó Ellenőrzés pedig egy olyan eszköz, amelynek segítségével egyetlen kattintással kideríthetjük, hogy van-e olyan jelszavunk, amelyik túl gyenge, újrafelhasznált vagy harmadik fél által kompromittált.

Google jelszóellenőrzés

Google új adatvédelmi és biztonsági megoldásai

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés