Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új biometrikus PalmSecure megoldásával a Fujitsu száműzi a jelszóhasználatot

Adatvédelem

Új biometrikus PalmSecure megoldásával a Fujitsu száműzi a jelszóhasználatot

Új biometrikus PalmSecure megoldásával a Fujitsu száműzi a jelszóhasználatot

Az új megoldással könnyen sokféle alkalmazási területen bevezethető a biometrikus azonosítás a fizikai és logikai hozzáférés támogatására

A Fujitsu PalmSecure-alapú biometrikus biztonsági megoldásainak új, kibővített kínálata sokféle hétköznapi alkalmazási területen megkönnyíti a biometrikus személyazonosítás bevezetését – a múltba száműzve ezzel a jelszóhasználatot.

Az európai, közel-keleti, indiai és afrikai ügyfelek számára azonnal elérhető, kibővített Fujitsu PalmSecure kínálat négy fő eleme: a Fujitsu biometrikus PalmSecure személyazonosító motor, valamint a kliensszámítógépek hozzáférését, az épületekbe, adatközpontokba való fizikai beléptetést és az egyéb alkalmazásokat átfogó API-n keresztül támogató ID GateKeeper, ID LifePass és ID Login V2. Az új kínálat révén az ügyfelek sokféle területen alkalmazhatják a jelszómentes biometrikus azonosítást.

A PalmSecure segítségével a szervezetek a biometrikus biztonság legmagasabb szintjét vehetik igénybe. A felhasználók számára is kényelmesebbé válik a használat, hiszen nem kell költséges ügyfélszolgálati támogatást igénybe venniük az elfelejtett jelszavak újrabeállításához. A nagy teljesítményű integrációs képességeknek köszönhetően az ügyfelek rendkívül biztonságos biometrikus ellenőrzéssel szabályozhatják az épületekbe való fizikai beléptetést és az eszközök elérését csakúgy, mint a konkrét alkalmazások és szolgáltatások logikai hozzáférését.

Az egyszerű, kényelmes és gyors biometrikus azonosítás minden feltételét biztosító, átfogó és skálázható Fujitsu PalmSecure kínálattal gyakorlatilag bármilyen alkalmazási területen megvalósítható a biztonságos biometrikus hozzáférés. Az új központi megfeleltetési szerver tovább növeli a biztonságot azzal, hogy a felhasználónak nem kell külön-külön regisztrálnia a különböző helyszínekre, eszközökre, alkalmazásokra és szolgáltatásokra. A más alkalmazásokkal és eszközökkel való egyszerű integrációt átfogó API támogatja, amelynek köszönhetően a felhasználási lehetőségek köre az adatközponti belépésen túl kiterjed például az ipari gépek bejelentkezési adatainak megadására és az egyszeri bejelentkezésre (SSO).

Biztonságos, egyszerű és higiénikus tenyérvéna-alapú azonosítás

A minden irányból fenyegető, külső és belső támadások kihívást jelentenek a rendszerek biztonságának megőrzése szempontjából, és feltétlenül szükségessé teszik a technológiai biztonsági mechanizmusok és a kategorizált hozzáférés megvalósítását.

Ahogy a szervezetek folyamatosan keresik az egyre biztonságosabb és könnyebben kezelhető azonosítási módszereket az adatok eléréséhez, a fizikai helyszínekre való beléptetéshez és általában véve a biztonság megteremtéséhez, mind nagyobb elismertségnek örvend a meghízható, pontos és hatékony személyazonosító módszert kínáló biometria. A Fujitsu különféle biometrikus azonosító megoldásokkal (pl. szivárványhártya-, arc-, ujjlenyomat, hang- és aláírás-felismerés) végzett kutatásai azonban azt mutatják, hogy ezek kevéssé védenek a csalás és a lopás ellen, és esetenként (elsősorban az ujjlenyomat-felismerés) higiéniai szempontból sem megfelelőek.

Az érintésmentes PalmSecure azonosítási rendszer biometrikus technológiája a Fujitsu több mint két évtizedes képfelismerési tapasztalatait, valamint a BioSec Group Ltd. technológiáját hasznosítva, tenyérvéna-mintázatuk alapján azonosítja a felhasználókat. A tenyérvénák mindenkinél egyediek és rendkívül részletezettek, ami saját sablon készítését teszi lehetővé minden felhasználó számára.

A PalmSecure fejlett azonosítási algoritmusa rendkívül magas szintű pontosságot és sokoldalúságot biztosít. A téves elfogadási arány 0,00001% alatti (ami 10 millióból egynek felel meg), a téves elutasítási arány pedig 0,01% (10 ezerből 1). Ennek köszönhetően jelenleg a PalmSecure a piacon elérhető legpontosabb biometrikus azonosítási rendszer. Az érintkezésmentes leolvasó higiénikus és diszkrét, ami rendkívüli magas felhasználói elfogadottságot eredményez.

„A biometrikus azonosítás, azon belül is különösen a tenyérvéna-azonosító technológia magasabb szintre emeli az IT-biztonságot. A felhasználónak többé nem kell bonyolult jelszavakat megjegyeznie, illetve rendszeresen megváltoztatnia, így sokkal kényelmesebben érheti el biztonságosan eszközeit és alkalmazásait. A Fujitsu a megoldásfejlesztés és a -bevezetés során is mindvégig az egyszerűség elvét tartotta szem előtt. Így született meg a biometrikus azonosítómegoldások kibővített portfóliója, amely egyszerűsíti a szervezetek számára a biometrikus ellenőrzés bevezetését. A Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító algoritmusa rendkívül alacsony téves elfogadási aránnyal dolgozik, a központi regisztráció pedig arról is gondoskodik, hogy senki se tudja több azonosító készítésével kijátszani a rendszert”

– nyilatkozta Oliver Reyers, a Fujitsu EMEIA-régió biometrikus megoldásokért felelős vezetője.

„A biometrikus technológiákat eddig kevéssé ismerték el a nagyvállalati környezetben annak ellenére, hogy nagy felhasználói elfogadottságnak örvendenek, a biometrikus azonosítót szinte lehetetlen elveszteni, és ezzel a módszerrel az új jelszó beállítását kérő költséges ügyfélszolgálati hívások száma is jelentősen csökkenthető. A Fujitsuval együttműködve most lehetőségünk nyílik arra, hogy széles körben ösztönözzük a biometrikus azonosítás munkahelyi bevezetését. A kibővített PalmSecure portfólió gyakorlatilag bármilyen területen és bármilyen célra alkalmazhatóvá teszi a biometrikus azonosítást, és számtalan pénzügyi előnyt ígér a biztonságot fontos szempontként kezelő szervezetek számára”

– mutatott rá Györgydeák Péter, a Biosec vezérigazgatója.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés