Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot nyitott a Huawei Brüsszelben

Adatvédelem

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot nyitott a Huawei Brüsszelben

Kép: Daily Echo

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot nyitott a Huawei Brüsszelben

A vállalat egységes és objektív kiberbiztonsági szabványok használatát szorgalmazza

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot (Cyber Security Transparency Centre) nyitott a Huawei Technologies Brüsszelben.

A vállalat új központjában a kormányzati ügynökségek, szakértők, iparági szövetségek, valamint szabványokkal foglalkozó szervezetek közösen dolgozhatnak a digitális korszak biztonságán és fejlődésén. A vállalat a központban hozzáférhetővé és vizsgálhatóvá teszi forráskódjait és lehetőséget biztosít bit-szintű vizsgálatokra is. A megnyitón több mint kétszáz szabályozó szerv, telekommunikációs szolgáltató, cég és médium vett részt, és felszólaltak az Európai Unió, a GSMA, valamint a Világgazdasági Fórum képviselői is.

A felhő megoldásokkal, az intelligenciával és a szoftverekkel kapcsolatos új fejlesztések mindeddig ismeretlen globális kihívások elé állítják az infokommunikációs infrastruktúrák védelmét. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy nincs egyetértés a kiberbiztonság, a technikai szabványok és az ellenőrzési rendszerek terén, valamint hiányzik a támogató jogi-szabályozói környezet. A kiberbiztonság biztosítása közös felelőssége az iparág szereplőinek és az egész társadalomnak, minthogy a növekvő biztonsági kockázatok súlyos veszélyeket jelentenek a jövő digitális társadalmára. Ezekre a kihívásokra válaszolva nyitotta meg a Huawei Kiberbiztonsági Átláthatósági Központját Brüsszelben, amelynek célja, hogy olyan közös platformot biztosítson a kormányzati ügynökségek, szakértők, iparági szövetségek, valamint szabványokkal foglalkozó szervezetek számára, ahol együttműködnek a digitális korszak biztonságán és fejlődésén.

Közös iparági szabványok szükségesek a kibervédelemben

A kiberbiztonságba vetett bizalom a digitális kor egyik legnagyobb kihívása – hangsúlyozta a központ megnyitása alkalmából Ken Hu.  A Huawei elnök-vezérigazgatója szerint:

„A bizalmat tényekre kell alapozni, a tényeket bizonyítani kell, a bizonyítást pedig közös iparági szabványok alapján kell elvégezni. Hiszünk abban, hogy mindez a bizalom építésének hatékony modelljeként működhet a digitális világban”.

A brüsszeli Kiberbiztonsági Átláthatósági Központ jobb lehetőségeket biztosít majd az együttműködésre, egyben bizonyítja a Huawei minden eddiginél erősebb kiberbiztonsági elkötelezettségét a kormányzatok, felhasználók és más európai partnerek felé.

A Kiberbiztonsági Átláthatósági Központ európai előkészületi munkálatai egy évvel ezelőtt kezdődtek. A központ három fő funkciót lát el. A központ egyfelől bemutatja a Huawei mindent átszövő – a tervezéstől kezdve az ellátási láncon, a kutatás-fejlesztésen, a termékeken és megoldásokon átívelő – kiberbiztonsági rendszerét és gyakorlatait. Az ide látogatók így a vállalat termékeinek és megoldásainak segítségével tapasztalhatják meg a kibervédelmet az 5G, a Dolgok Internete, valamint a felhő megoldások területén. A központ továbbá segíti a kommunikációt és az információcserét a Huawei és a kulcsfontosságú iparági szereplők között olyan területeken, mint a kiberbiztonsági stratégiaalkotás, az átfogó, végpontokig terjedő kiberbiztonság vagy az adatvédelmi gyakorlatok.

A Huawei az iparági szereplőkkel együttműködve kutatja majd a biztonsági szabványokat és ellenőrzési mechanizmusokat, ezzel segíti a technológiai innovációkat a kiberbiztonság területén. A központ emellett termékbiztonsági- és ellenőrzési platformot és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat biztosít majd a Huawei felhasználói számára, mind úgynevezett white-box, mind black-box tesztelésre. Azaz hozzáférést nyújt a forráskódok megtekintéséhez és ellenőrzéséhez, illetve a termékek szétszereléséhez, bit-szintű vizsgálatához. A vállalat mind az ügyfeleket, mind a szabályozó és az iparági szabványokkal foglalkozó szervezeteket szívesen látja a központjában.

Bárki bevizsgálhatja készülékét a Huawei kiberbiztonsági központjaiban

A kiberbiztonság őrzése az érdekelt felek közös érdeke, legyen szó készülékgyártókról, telekommunikációs szolgáltatókról vagy törvényhozókról. A Huawei Technologies a kiberbiztonságot és az adatvédelmet tevékenysége középpontjába helyezte. A vállalat a „Biztonság vagy semmi” elnevezésű koncepcióval közelíti meg a kiberbiztonságot, központjai nyitva állnak az iparág által elismert kiberbiztonsági szabványoknak és gyakorlatnak megfelelő, igazságos, objektív és független biztonsági tesztek és ellenőrzések előtt. Ezeket a kiberbiztonsági központokat úgy alakították ki, hogy a vásárlók és független szervezetek számára biztosítsák a Huawei készülékeit, a szoftvereket, a technikai dokumentumokat, a teszteléshez szükséges eszközöket, valamint a megfelelő technikai támogatást.

Kevin Hu elmondta:

„Teljesen megértjük a világ kiberbiztonsági, biztonsági aggodalmait. Reméljük, hogy kiberbiztonsági központjainkkal elősegítjük az átláthatóságot, a szorosabb együttműködést a kiberbiztonsági szabványok, ellenőrzési mechanizmusok és biztonsági technológia területein. Közösen az egész értékláncban növelni tudjuk a biztonságot, és az ellenőrzéseken keresztül a bizalmat is”.

Hozzátette:

„A jól működő Digitális Európának szüksége van a nyitott és jövőorientált kiberbiztonsági környezetre. Az európai GDPR-szabályozás nyitott, átlátható, érthető és globálisan vezető adatbiztonsági szabvány. Úgy véljük, hogy az európai szabályozó szervek jó úton járnak, hogy globális szinten is irányt mutassanak a kiberbiztonsági szabványok és ellenőrző mechanizmusok területén. A Huawei elkötelezett amellett, hogy a tényeken és ellenőrzésen alapuló bizalmi rendszer kiépítése érdekében a korábbinál szorosabban dolgozzon együtt az európai érdekeltekkel, legyenek azok szabályozó szervek, szolgáltatók vagy szabványügyi szervezetek”.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés