Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tegyük tisztába a következő fogalmakat: Kiberbiztonság, digitális szabadság, blockchain

Adatvédelem

Tegyük tisztába a következő fogalmakat: Kiberbiztonság, digitális szabadság, blockchain

Tegyük tisztába a következő fogalmakat: Kiberbiztonság, digitális szabadság, blockchain

A Kaspersky Lab az Enterprise Ethereum Alliance tagjaként fejleszti blockchain technológiáit

A blockchain az nemcsak Bitcoin, igaz? Valójában van egy óriási ökoszisztéma, – az online szavazástól a kereskedelemig – ahol a blockchain technológia használható. A blockchain technológia egy algoritmus és a hozzá tartozó elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon. A blokkok a kezdeti megvalósításokban csak adatot tároltak, de az új fejlesztések, mint például az ethereum már futtatható kódok tárolására is alkalmasak.

untitled

Az Ethereum egy nyílt forráskódú, nyilvános, közösségi, blockchain-alapú, elosztott számításokon alapuló számítástechnikai platform és kriptovaluta. Az ethereum tehát nemcsak egy digitális pénz, hanem egy olyan platform is, aminek segítségével különböző alkalmazások készülhetnek a blokkláncra. A blockchain fejlesztésénél a fő motiváció az volt, hogy létrejöjjön egy központi (állami) ellenőrzés nélküli fizetési rendszer. A Kaspersky Lab saját inkubátorában (Business Incubator) eddig is számos blockchain alapú projekt alakult, de most bővítési szándékkal csatlakozott az Enterprise Ethereum Alliance-hoz, a világ legnagyobb blockchain kezdeményezéséhez. A nonprofit szervezet célja a nagyvállalatok, startupok, tudósok és technológiai cégek összekötése az Ethereum-szakértőkkel. A Kaspersky Lab csatlakozása a szervezethez új szintre emeli a kibertanácsadó cég blockchain technológián alapuló megoldásait, valamint lehetővé teszi a szervezeti tagokkal való eszmecserét, a szakértelem megosztását és munkacsoportok kialakítását.

untitled2

„A Bitcoinnal kapcsolatos nagymértékű érdeklődés elfeledteti az emberekkel a blockchain technológia által kínált lehetőségek sokszínűségét a titkosítások mellett. Fontos megjegyezni, hogy a Bitcoin működéséhez elengedhetetlen ez a technológia és nem fordítva. Úgy gondoljuk, hogy az Enterprise Ethereum Alliance tagjaival közösen több lehetőségünk lesz, hogy fejlesszük a blockchain technológiát használó megoldásainkat. Nem utolsó sorban pedig azt reméljük, hogy a nagyközönség számára is bemutathatjuk a technológia további előnyeit.”

– mondta Vartan Minasyan, a Kaspersky Lab befektetési és innovációs részlegének vezetője.

Az elmúlt három évben a Kaspersky Lab saját inkubátorában, a Business Incubator keretein belül támogatta a külső- és belső munkacsoportok új ötleteinek fejlesztési folyamatait, köztük a blockchain technológián alapuló megoldásokat is. Az egyik ilyen projekt a Polys, amely egy biztonságos online szavazórendszer, amely átlátható titkosítási algoritmust használ. Ez garantálja az összes tranzakció regisztrációját, amit blockchainben tárol és számol. Ethereumon alapulva a Polys biztosítja az összes hálózati résztvevőnek, hogy ellenőrizni tudja a szavazás kimenetelét és pontosságát.

Az Enterprise Ethereum Alliance tömöríti a Fortune 500 vállalatait, sikeres technológiai innovátorokat és kutatóintézeteket azért, hogy megosszák és megvitassák a blockchain technológia lehetőségeit. Különböző eseményekkel és munkacsoportos rendezvényekkel a szövetség tagjai azon dolgoznak, hogy összehangolják a blockchain-alapú és az ipari szemléletmódot, valamint speciális ethereum-alapú technológiákat használnak és fejlesztenek.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés