Connect with us
Hirdetés

technokrata

Hogyan tudjuk a magunk javára fordítani hatalmas adatvagyonunkat?

Adatvédelem

Hogyan tudjuk a magunk javára fordítani hatalmas adatvagyonunkat?

Hogyan tudjuk a magunk javára fordítani hatalmas adatvagyonunkat?

A fejlett adatelemző eszközök teljes palettája már ma rendelkezésünkre áll, pár éven belül azonban robbanásszerű elterjedésük várható, mivel ezek mind az üzleti, mind pedig a mindennapi életünk meghatározó részévé válnak. Ezekbe a trendekbe nyújt betekintést az idei SAS Analytics Day, a SAS szakmai konferenciája február 21-én.

Megismerni a jövőt

Hazai és nemzetközi szakértők részvételével zajlik majd az idei SAS Analytics Day konferencia, melyre rekord számú jelentkező regisztrált.

A rendezvény ízelítőt ad a SAS fejlett analitikára (advanced analytics) épülő megoldásaiból, melynek során a legújabb trendekkel, világunk átalakulásával, analitikai jellemzőkkel, új adatstratégiákkal, és az adatvagyon gazdálkodás/hasznosítás kihívásaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A rendezvény tematikája többek között a mesterséges intelligencia, a machine learning, az adatvédelem és adatvagyon-gazdálkodási stratégiái köré épül.

cloud-pic

Szó lesz arról, hogyan javíthatja az MI az ügyfélélményt, és hogyan lehetséges az innováció az analitika segítségével. Ügyfelekkel történő kerekasztal beszélgetések és gyakorlati bemutatók, referencia előadások színesítik a konferenciát.

A SAS számos ügyfele közül a Magyar Államkincstár, a CIB Bank Zrt. és az UniCredit Bank Serbia szakemberei mutatják be a rendezvényen, hogyan tudják alkalmazni a fejlett analitikát üzletvitelük során.

Az esemény előrevetíti a jövőt, kitekintést ad az egy évtizedes távlatban várható változásokra. Loncsár Tibor, a SAS Magyarország új vezetője szerint tíz év múlva a fejlett analitikai eszközök nyújtotta lehetőségek annyira széles körben elterjednek, hogy nem csupán az üzleti, hanem a mindennapi életünk részévé válnak majd.  A már ma is aktuális vagy látható ügyféligényeket elterjedten fogják szolgálni a hatékony és bejáratott rendszerek.

 

Mesterséges intelligencia az üzleti analitikában

A megalapítása óta kizárólag a fejlett üzleti analitikával foglalkozó SAS Magyarország a 2018-as évben a mesterséges intelligencia és az elemző-eszközök lehetőségeinek további kihasználására törekszik. Előtérbe kerülnek a cégnél az adatkezelési (data management) megoldások is, ahol hangsúlyt kapnak – a május végéig kötelezően bevezetendő – európai Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) foglalkozó eszközök.

Hazánkban különösen erős jelenléttel bír a cég a pénzügyi szegmensben. Az itt elért eredményeket és megszerzett tapasztalatokat más üzleti területeken – energetika, közműszolgáltatások, termelés – is kamatoztatja idén a SAS. Fontos fókuszterület lesz a fentiek mellett korszerű megoldásokat nyújtani a közszféra számos olyan intézményének, melyek igen jelentős adatvagyont kezelnek.

 

A világ élvonalához tartozni

A cég középtávú tervei között szerepel a kiemelt ügyfelek még jobb kiszolgálása, a regionálisan szabványosítható megoldások alkalmazása, és a viszonteladói hálózat fejlesztése.

loncsar-tibor-sas-cegvezeto-2018febr

„Személyes céljaim szerencsésen egybeesnek a cég által elvárt célokkal. Sokáig a fülemben fog csengeni egy – az egyik EMEA vezetőnk szájából elhangzott – mondat:„…A SAS Magyarországhoz igazából vezetőt és Chief Motivation Officert keresünk”. Kiváló csapatot találtam a SAS Institute Kft-nél, melyet motiválni és személyes tapasztalataimmal segíteni megtiszteltetés lesz”

foglalta össze céljait Loncsár Tibor, a cég január elején kinevezett vezetője.

Az automatizált analitika korszaka elkerülhetetlenül közelít, ezáltal a kreatív szellemi tevékenység egyre jobban a komplexebb feladatok elvégzésére koncentrálható. A trend éllovasának számító magyarországi SAS által is végzett munka eredményét jól mutatja, hogy hazánk üzleti analitikai, BI és adatbányászati területen nincs lemaradásban. Loncsár Tibor szerint nagyjából ugyan azok a fejlettségi szintek és kihívások tapasztalhatók itthon, mint a fejlett világ többi részén.

A február 21- én megrendezésre kerülő SAS Analytics Day konferenciával az érdeklődők betekinthetnek a magyar és a nemzetközi analitikai trendekbe, és konkrét példákon megismerhetik az új „iparág” felhasználási területeit.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés