Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nőtt a Sony profitja, mivel nem tudott elég PS5-öt produkálni

ps5

E-gazdaság

Nőtt a Sony profitja, mivel nem tudott elég PS5-öt produkálni

Nőtt a Sony profitja, mivel nem tudott elég PS5-öt produkálni

Továbbra is szenved a Sony a globális chiphiánytól, a japán multicég az ellátási láncban tapasztalható súlyos problémák miatt nem tud elegendő PlayStation játékkonzolt gyártani – öröm az ürömben, hogy mindez pozitívan hat a cég profittermelő képességére.

A tavalyi negyedik negyedévben (mely a vállalat harmadik üzleti negyedévével esik egybe) sem tudott a terveknek megfelelő mennyiségű PlayStation 5 játékkonzolt gyártani és leszállítani a Sony, ezzel kijelenthető, hogy a japán cég a komponensellátási problémákból adódóan képtelen volt eladásokban utolérni az előző generációs PS4 konzolokat.

Az ünnepi szezont tartalmazó utolsó naptári negyedévben a Sony összesen 3,9 millió PS5 játékkonzolt tudott leszállítani, melyek a gép hiánytermék jellegéből adódóan gyakorlatilag azonnal gazdára is találtak. Ezzel a PS5 teljes eddigi életciklusát tekintve 17,3 millió példányban kelt el, míg a PS4-ből ugyanennyi idő alatt 20,2 millió darab talált gazdára.

A japán cég PlayStation üzletágának negyedéves árbevétele ennek megfelelően mintegy 8%-kal, 7,09 milliárd dollárnak megfelelő japán jenre csökkent, míg a fenti hatás révén a nyereség 12,1%-kal, mintegy 810 millió dollárnak megfelelő japán jenre nőtt. Ennek oka, hogy a termékbevezetési fázis e szakaszában a Sony kénytelen veszteséggel árulni a hardvert annak reményében hogy azt a hosszú távú szoftvereladások kompenzálhatják a későbbiekben.

A Sonynál ezzel együtt arra számítanak, hogy a PS5 konzolokból még az idei évben is a piaci igényhez képest kevesebbet tudnak majd gyártani, így a tavalyi egész évben tapasztalható hiány idén is tart majd – legfőképpen az év első felében.

A vállalat a 2022-as üzleti évre vonatkozó 14,8 milliós PS5 darabszám-előrejelzést ennek megfelelően 11,5 millió darabra korrigálta.

Forrás: HWSW

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés