Connect with us
Hirdetés

technokrata

Szanaszét büntették a Google-t Dél-Kóreában

google

E-gazdaság

Szanaszét büntették a Google-t Dél-Kóreában

Szanaszét büntették a Google-t Dél-Kóreában

A dél-koreai versenyhivatal szerint a Google visszaélt a piaci erőfölényével, aminek többek között a Samsung és az LG itta meg a levét.

Korea Herald alapján a GSMArena azt írja, a Google 207,4 milliárd dél-koreai wonos, vagyis mintegy 52,5 milliárd forintos büntetést kapott az ország kereskedelmi hivatalától az Android operációs rendszer miatt.

A Google egy megállapodás aláírásához kötötte, hogy az olyan cégek, mint a Samsung vagy az LG megkapják az Androidot, ez azonban kifejezetten megtiltotta nekik, hogy olyan módosított verziót telepítsenek a telefonokra, amit a cég nem hagyott jóvá.

A problémák egészen 2011-ig nyúlnak vissza, amikor is az LG és az Amazon kiadták a Fire táblagépet, ami az Android módosított verzióját futtatta. A termék azonban sosem került fel a boltok polcaira, mert a cégek nem akarták megszegni a Google-lel kötött megállapodást.

A Samsung 2013-ban kiadta az első Galaxy Gear okosóráját, ami Android 4.3-as verziójával futott, a Google miatt azonban a Tizen operációs rendszerre kellett cserélni. 2018-ban pedig szintén az LG-nek akadályozta meg az óriáscég néhány okoshangszóró, valamint egy Amazonnal közös televízió bevezetését.

A koreai szervezet szerint mindez egyértelműen mutatja, hogy a visszaélnek a piaci erőfölényével. A cég nem fogadja el a büntetést, és fellebbez a döntés ellen.

Forrás: HVG

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés