Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy moszkvai bíróság 14 millió rubelre büntette a Google-t

google

E-gazdaság

Egy moszkvai bíróság 14 millió rubelre büntette a Google-t

Egy moszkvai bíróság 14 millió rubelre büntette a Google-t

Öt közigazgatási szabálysértés miatt kaptak 14 millió rubeles bírságot.

Tizennégymillió rubel (57 millió forint) bírsággal sújtotta a Google amerikai informatikai nagyvállalatot kedden egy moszkvai bíróság, mert a cég nem távolított el általuk tiltottnak talált tartalmakat. A bíróság azt közölte, hogy öt közigazgatási szabálysértésben találták vétkesnek a Google vállalatot.

Ez nem az első alkalom, hogy megbírságolták az informatikai céget Oroszországban. Nemrég három közigazgatási szabálysértés miatt 9,5 millió rubel bírságot állapított meg az illetékes bíróság szintén azért, mert a vállalat elmulasztott az orosz jogszabályok által tiltott tartalmakat törölni. További hárommillió rubel büntetést pedig amiatt szabtak ki, hogy nem tett eleget a felhasználói adatbázisok oroszországi lokalizálására vonatkozó követelménynek.

A nagyvállalatra eddig összesen 26,5 millió rubel bírságot róttak ki.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) korábban közölte, hogy a Google tulajdonában lévő YouTube videómegosztó oldalról nem távolítottak el nagyjából ötezer kifogásolt felvételt, amelyek a többi között a koronavírussal kapcsolatos hamis információkat tartalmaztak. A Roszkomnadzor szerint a YouTube üzemeltetői a felhívások ellenére sem tettek eleget ezen tartalmak törlésének.

Forrás: HVG

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés