Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő digitális pénzügyi megoldásait most a Z generáció tervezheti meg

E-gazdaság

A jövő digitális pénzügyi megoldásait most a Z generáció tervezheti meg

A jövő digitális pénzügyi megoldásait most a Z generáció tervezheti meg

Fintech Design Versenyt hirdet a Digitális Jólét Program a felsőoktatásban tanuló diákok számára.

A megmérettetésre április 30-áig lehet jelentkezni, és május 31-éig kell benyújtani a pályázatokat. A verseny során a jövő digitális pénzügyi megoldásait a Z generáció tagjai tervezhetik meg. A legjobb pályaművek benyújtói akár arra is lehetőséget kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket.

A Digitális Jólét Program egyik célkitűzése, hogy népszerűsítse a digitális pénzügyeket és felhívja a figyelmet a fintechszolgáltatásokra. A digitális pénzügyek iránti bizalom erősödésének egyik záloga, hogy a szolgáltatók ügyfélközpontú és fogyasztói biztonságot nyújtó fejlesztéseket valósítsanak meg. A fintechfejlesztések szempontjából a fiatalok különösen fontos célcsoportnak számítanak. Számukra már mindennapos rutin, sőt elvárás a digitális pénzügyi szolgáltatások használata, ezért hatással lehetnek arra, hogy ezen megoldások az idősebb korosztály körében is elterjedjenek.

„A verseny a felsőoktatásban tanuló fiatalok bevonásával olyan fintechmegoldásokat kíván ösztönözni, amelyek a Z generáció számára is előremutatóak lehetnek. Mindez azért nagyon fontos, mert számukra a pénzügyi szektor digitalizációja alapelvárásnak számít, vagyis a tőlük érkező innováció az ő valós igényeikre fog választ adni”

– mondta Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, a verseny védnöke.

A versenyre három kategóriában lehet pályázni. Az első a Digitális termék-design, amelyben például egy kedvezménykártya arculatát lehet megtervezni. A második kategória a Service design/UX design, itt egy olyan fejlesztés prototípusát kell bemutatni, amely az azonnali fizetési szolgáltatásokra alapul. A harmadik kategóriában pedig egy fintech témájú érzékenyítő tartalom vizuális megjelenítése a feladat.

Jelentkezni a palyazat@djnkft.hu címen lehet április 30-ig a név, életkor, elérhetőség, hallgatói jogviszony és a versenykategória megadásával. A pályázatokat május 31-éig kell benyújtani.

További részletek és a teljes versenykiírás itt található.

A pályaműveket az adott terület kiemelkedő szakembereiből álló bírálóbizottságok értékelik kategóriánként. A díjazott pályaművek alkotói a szakmai partnerek által felajánlott gyakornoki lehetőségeket és rendezvényvouchereket nyerhetnek. A különleges megoldásokra különdíjak is várhatnak. Nagy lehetőség a résztvevők számára, hogy az elbírálásban részt vevő partnerek megkereshetik a pályázókat a mű hasznosítására vonatkozó ajánlattal is.

A díjazott pályázók e-mailen és telefonon is tájékoztatást kapnak eredményükről, illetve nyereményeikről 2021. június 30-ig.

Az ünnepélyes díjátadóra Magyarország legnagyobb fintech témájú rendezvénye, a 2021. szeptember 7–8-án zajló FinTech Show 5.0 keretében kerül sor.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés