Connect with us

technokrata

IT állást keres? Próbálta már fejvadász cégen keresztül?

E-gazdaság

IT állást keres? Próbálta már fejvadász cégen keresztül?

IT állást keres? Próbálta már fejvadász cégen keresztül?

Az elmúlt időszakban ismét megnőtt az IT-szakemberek utáni kereslet. Nem is csoda: a koronavírus érkezésével rengeteg cég tért át digitális megoldásokra, új weboldalak, webshopok készülnek, fizikai termékek alakulnak át virtuális megfelelőikké.

 

Az informatikai tudás és tapasztalat értékes versenyelőny jelenleg a piacon. Egy fejvadász cég abban segít, hogy a megfelelő szakembert az elvárásainak leginkább megfelelő pozícióba helyezze el, hogy mindkét fél elégedett legyen. 

Hosszú távú álláslehetőség vagy projekt-alapú freelancer munkák? 

A betölthető pozíciók többféleképpen csoportosíthatók: egy IT állás szólhat hosszú távra, de freelancerek számára is akadnak munkák. Ezt mindig a megbízó határozza meg, hogy éppen milyen projektre, mekkora időtartamban számít munkaerőre. Nem példa nélküli az sem, hogy egy sikeres projektmunka lezárása után további munkák érkeznek a megbízótól. 

IT állások, akár remote munkavégzéssel

Budapesti, vidéki, de akár külföldi székhelyű (osztrák, holland) vállalatokhoz is lehet jelentkezni, hisz a legtöbb IT pozíció rugalmas a munkavégzés helyszínét tekintve, így akár remote módon, otthonról is dolgozhat. 

A legnépszerűbb IT állások:

 • fejlesztő
 • üzemeltető
 • szakértő / tanácsadó
 • vezető
 • szoftvertesztelő

Számos munkánkhoz nem kell programozói tudás, elég az informatika felé való nyitottság. 

Egyéb releváns pozíciók:

 • projektmenedzser 
 • product owner
 • szakmai előadó
 • designer

Találja meg következő munkahelyét!

Egy fejvadász cég HR tanácsadói csak az igényeinek és tapasztalatának megfelelő munkákkal keresik fel Önt. Minél régebb óta foglalkozik egy HR-es informatikai munkákkal, annál könnyebben tud testreszabott állást javasolni, azaz fontos, hogy milyen tapasztalattal rendelkező fejvadász céget keres fel. Vannak, akik az FMCG szektorra, és vannak, akik az IT-re szakosodtak.

Miért éri meg fejvadász cégen keresztül állást keresni?

A kulcsszó a gyorsaság. Egy ilyen cég esetében rövid a válaszidő, időben a következő lépésre lehet ugrani, hisz érdekükben áll, hogy minél gyorsabban, minél jobb jelöltet helyezzenek el a pozícióban. 

Egy HR cég szakmai tanácsot is ad, segít az önéletrajz tökéletesítésében, a legfontosabbakra koncentrál (például a motorcsónak jogosítvány megszerzése nem biztos, hogy szükséges részét képezi a CV-nek).

A reális kereslet így reális kínálattal párosul. Mind az állást kínáló, mind a kereső felet tájékoztatva van a reális bruttó bérigényről, és a karrierlehetőségekről, a munkavállaló egy várható napjáról és a munkakörnyezetről.

A jelentkezés menete

 1. Böngésszen az elérhető IT állások között! Válassza ki, hogy remote vagy fix helyszínű, hosszú távú vagy projekt-alapú munkát szeretne-e vállalni.
 2. Jelentkezzen önéletrajza feltöltésével, egy adatlap kitöltésével vagy LinkedIn profiljával (az elvárás a munkáltatótól és a fejvadász cégtől is függ)!
 3. Ezután felveszik Önnel a kapcsolatot
 4. Állásinterjú(k): az ismerkedés első fázisában egy HR-tanácsadó meginterjúztatja Önt. Felmérik a szükséges képességeit, tisztázzák az önéletrajzban leírtakat. Ön is bátran kérdezhet! Az interjúk köreinek száma megbízónként változó.
 5. Sikeres interjú esetén a szerződés előkészítése.

 

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu