Connect with us

Hirdetés

technokrata

IT állást keres? Próbálta már fejvadász cégen keresztül?

E-gazdaság

IT állást keres? Próbálta már fejvadász cégen keresztül?

IT állást keres? Próbálta már fejvadász cégen keresztül?

Az elmúlt időszakban ismét megnőtt az IT-szakemberek utáni kereslet. Nem is csoda: a koronavírus érkezésével rengeteg cég tért át digitális megoldásokra, új weboldalak, webshopok készülnek, fizikai termékek alakulnak át virtuális megfelelőikké.

 

Az informatikai tudás és tapasztalat értékes versenyelőny jelenleg a piacon. Egy fejvadász cég abban segít, hogy a megfelelő szakembert az elvárásainak leginkább megfelelő pozícióba helyezze el, hogy mindkét fél elégedett legyen. 

Hosszú távú álláslehetőség vagy projekt-alapú freelancer munkák? 

A betölthető pozíciók többféleképpen csoportosíthatók: egy IT állás szólhat hosszú távra, de freelancerek számára is akadnak munkák. Ezt mindig a megbízó határozza meg, hogy éppen milyen projektre, mekkora időtartamban számít munkaerőre. Nem példa nélküli az sem, hogy egy sikeres projektmunka lezárása után további munkák érkeznek a megbízótól. 

IT állások, akár remote munkavégzéssel

Budapesti, vidéki, de akár külföldi székhelyű (osztrák, holland) vállalatokhoz is lehet jelentkezni, hisz a legtöbb IT pozíció rugalmas a munkavégzés helyszínét tekintve, így akár remote módon, otthonról is dolgozhat. 

A legnépszerűbb IT állások:

  • fejlesztő
  • üzemeltető
  • szakértő / tanácsadó
  • vezető
  • szoftvertesztelő

Számos munkánkhoz nem kell programozói tudás, elég az informatika felé való nyitottság. 

Egyéb releváns pozíciók:

  • projektmenedzser 
  • product owner
  • szakmai előadó
  • designer

Találja meg következő munkahelyét!

Egy fejvadász cég HR tanácsadói csak az igényeinek és tapasztalatának megfelelő munkákkal keresik fel Önt. Minél régebb óta foglalkozik egy HR-es informatikai munkákkal, annál könnyebben tud testreszabott állást javasolni, azaz fontos, hogy milyen tapasztalattal rendelkező fejvadász céget keres fel. Vannak, akik az FMCG szektorra, és vannak, akik az IT-re szakosodtak.

Miért éri meg fejvadász cégen keresztül állást keresni?

A kulcsszó a gyorsaság. Egy ilyen cég esetében rövid a válaszidő, időben a következő lépésre lehet ugrani, hisz érdekükben áll, hogy minél gyorsabban, minél jobb jelöltet helyezzenek el a pozícióban. 

Egy HR cég szakmai tanácsot is ad, segít az önéletrajz tökéletesítésében, a legfontosabbakra koncentrál (például a motorcsónak jogosítvány megszerzése nem biztos, hogy szükséges részét képezi a CV-nek).

A reális kereslet így reális kínálattal párosul. Mind az állást kínáló, mind a kereső felet tájékoztatva van a reális bruttó bérigényről, és a karrierlehetőségekről, a munkavállaló egy várható napjáról és a munkakörnyezetről.

A jelentkezés menete

  1. Böngésszen az elérhető IT állások között! Válassza ki, hogy remote vagy fix helyszínű, hosszú távú vagy projekt-alapú munkát szeretne-e vállalni.
  2. Jelentkezzen önéletrajza feltöltésével, egy adatlap kitöltésével vagy LinkedIn profiljával (az elvárás a munkáltatótól és a fejvadász cégtől is függ)!
  3. Ezután felveszik Önnel a kapcsolatot
  4. Állásinterjú(k): az ismerkedés első fázisában egy HR-tanácsadó meginterjúztatja Önt. Felmérik a szükséges képességeit, tisztázzák az önéletrajzban leírtakat. Ön is bátran kérdezhet! Az interjúk köreinek száma megbízónként változó.
  5. Sikeres interjú esetén a szerződés előkészítése.

 

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés