Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb lendületet kaphatnak a külhoni vállalkozások

E-gazdaság

Újabb lendületet kaphatnak a külhoni vállalkozások

Újabb lendületet kaphatnak a külhoni vállalkozások

Újra itt a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Design Terminal Kárpát-medencei vállalkozásfejlesztési programja

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medence egyedülálló vállalkozásfejlesztési programját közel 200 határon túli mikro-, kis-, és középvállalkozás számára.

 potapi_arpad_nemzetpolitikai_allamtitkarsag

Az elmúlt 4 évben közel 500 külhoni magyar vállalkozás nyert forrást, több ezer pedig szakmai támogatásban részesült vállalkozása fejlesztéséhez, illetve létrejött egy aktív, több száz céget számláló, összetartó közösség, mellyel az Államtitkárság tartja a folyamatos kapcsolatot. A tehetséggondozó program célja, hogy segítse a határon túli magyar vállalkozókat helyben maradni, erősítse a vállalkozókedvet és szakmai támogatást nyújtson nekik.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Kárpát-medencei vállalkozói hálózat támogatásával egy olyan értékteremtő közösség jött létre, melynek összetartása példaértékű. Hangsúlyozta: a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2015 óta fordít kiemelt figyelmet a határon túli magyar területek gazdasági megerősítésére, amelyen belül kulcsfontosságú helyet foglal el a vállalkozók támogatása.

„A programot a jövőben is folytatni fogjuk, hisz a hosszútávú célunk az, hogy Magyarország határain túl mindenhol életerős és gazdaságilag is erős lábakon álló magyar közösségek éljenek.”

– fogalmazott az államtitkár.

,,A Design Terminal tehetséggondozó-, és üzletfejlesztési programjai ma már 7 országban vannak jelen. Büszkék vagyunk rá, hogy a program segítségével azt az üzleti tudást, amely a Design Terminal sajátja, át tudjuk adni a külhoni vállalkozásoknak, akik azt az egész Kárpát-medence javára tudják fordítani.”

– mondta Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője.

karpat_medencei_vallalkozok_talalkozoja2

A vállalkozások között van olyan, aki az első nyári képzésen kapott szakmai támogatásból és bíztatásból hozta létre Felvidék első központját a korai fejlesztés területén, van olyan vállalkozó, aki a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatása révén kezdett el gombatermesztéssel foglalkozni, de olyan délvidéki pedagógus résztvevője is van a programnak, aki a képzés hatására döntött úgy, hogy – csatlakozva a Logiscool hálózatához – Zentán hoz létre élményalapú programozó iskolát 6–18 év közötti fiataloknak.

A program nyitóeseményén, a már hagyományosnak mondható mezőkövesdi képzés (2019. június 20–23.) során a vállalkozók számos értékes előadáson, workshopon és személyes mentorálásokon vesznek részt a Design Terminal szakmai mentorainak közreműködésével, mellyel konkrét gyakorlati példákon és a cégre szabott megoldásokon keresztül fejlődhetnek, tovább erősítve egymással az üzleti és baráti kapcsolatokat. Idén különös hangsúlyt kap az online kommunikáció és a digitális marketing.  Az előző évekhez hasonlóan az idei találkozóra is közel 200 magyar vállalkozó érkezik a Kárpát-medence minden tájáról. Az Államtitkárság 2019-ben meghirdette a külhoni magyar gyermekek éve programsorozatot, ennek részeként a négynapos esemény középpontjában a vállalkozói életforma és a családi élet összehangolása, valamint a családbarát vállalkozások kerülnek.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés