Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő pénzügyi gurujai csak és kizárólag digitális szakemberek lehetnek

E-gazdaság

A jövő pénzügyi gurujai csak és kizárólag digitális szakemberek lehetnek

A jövő pénzügyi gurujai csak és kizárólag digitális szakemberek lehetnek

A vállalatok többségének nem megfelelő a technológiai felkészültsége az adókockázatok kezelésére – derül ki az EY globális kutatásából.

A cégeknek komoly nehézséget jelent a digitális ismeretekkel rendelkező pénzügyi szakemberek megszerzése, akiknek a jövőben érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához is.

 

A hagyományos szakmai ismereteknél egyre fontosabbá válik az átfogó technológiai tudás az adó- és pénzügyi területeken dolgozók számára, az EY nemzetközi felmérése során megkérdezett több mint 1700 cégvezető egyöntetű véleménye szerint. A jövő szakértőinek érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához, az automatizációhoz és az adatelemzéshez is. A szükséges szaktudás világszerte hiányzik, a döntéshozók 89 százalékának problémát jelent a tehetséges munkavállalók megszerzése, képzése és megtartása.

A válaszadók közel kétharmada véli úgy, hogy vállalatánál nem megfelelő az adókockázatok kezeléséhez szükséges folyamatszabályozási, technológiai és irányítási rendszer. A technológiai fejlesztés a legsürgetőbb lépés az adó- és pénzügyi feladatok fenntartható és kiszámítható elvégzéséhez a felsővezetők több mint fele szerint, ennek ellenére ugyanilyen arányban ismerték el, hogy nem fordítanak elég időt és pénzt ilyen típusú megoldásokra.

„Ahhoz, hogy sikerrel lépjenek át a digitális korszakba a cégek, minél hamarabb meg kell tanítaniuk munkatársaiknak az új feladatok hatékony elvégzéséhez szükséges tudást, ami belső képzési programok kidolgozását és külső partner támogatását igényli”

– emelte ki Rencz Botond, az EY vezérigazgatója.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés