Connect with us

technokrata

Nem egy magyar cég is megtalálható a leggyorsabban növekvő európai vállalatok listáján

E-gazdaság

Nem egy magyar cég is megtalálható a leggyorsabban növekvő európai vállalatok listáján

Nem egy magyar cég is megtalálható a leggyorsabban növekvő európai vállalatok listáján

Az 1979-ben New Yorkban alapított amerikai INC Magazine üzleti hetilap idén 100 magyar céget listázott a kontinens 5000 leggyorsabban fejlődő vállalkozásai közé.

A legalább 2 millió euro forgalommal rendelkező vállalkozások vizsgálata 42 országra terjedt ki. A Inc. 5000 amerikai besorolásán olyan neves cégek szerepeltek korábban, mint a Microsoft vagy az Oracle.

 

A legjobb helyen, a 13. pozicióban az Iberdrola Renovables Magyarorszag Kft. szerepelt. A spanyol IBERDROLA magyarországi leányvállalata 2007-ben kezdte meg aktív működését hazánkban és fő tevékenysége a villamos energia termelés.

Az internetes vállalatok közül a Schibsted Classified Media Hungary, más néven Jófogás az előkelő 203. helyen került listázásra. Ezek szerint az OLX felvásárlása hozta a várt eredményeket.

A 100% magyar tulajdonban lévő, Corvinus-os startupként indult BHPgumi-t (PICMAC Kft. https://bhpgumi.hu/inc-magazin-ertekeles) az európai kontinens 1571. leggyorsabban fejlődő vállalatává nyilvánította az amerikai INC magazin. Bár sokan még nem hallottak róluk, de a BHPgumi egy online gumiabroncs értékesítéssel foglalkozó vállalkozás (www.bhpgumi.hu), amely 2017-ben éves szinten több mint 50.000 gumiabroncsot értékesített. Összehasonlításképpen ez 50 kamionnyi abroncsot jelent. Az internetes vállalkozások közül kimagaslóan gyors növekedési ütem a BHPgumi nettó éves árbevételén is szépen megmutatkozott az elmúlt évek alatt.

untitled

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu