Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megnyitotta kapuit a Fujitsu új központja, melynek fő profilja a blockchain-innováció

E-gazdaság

Megnyitotta kapuit a Fujitsu új központja, melynek fő profilja a blockchain-innováció

Megnyitotta kapuit a Fujitsu új központja, melynek fő profilja a blockchain-innováció

Az új nemzetközi központ a blockchain technológiát biztosítja stratégiai platformként az információk, szolgáltatások és áruk cseréjének támogatására, és ezzel potenciálisan forradalmi változást indít el az összes iparág és szolgáltatás működésében

A Fujitsu nemzetközi blockchain-innovációs központot nyit Brüsszelben. Az Európa szívében működő létesítmény jól érzékelteti, mennyire elkötelezetten dolgozik a Fujitsu azon, hogy a blockchain és más elosztott főkönyvi nyilvántartási (distributed ledger) technológiák felhasználásával forradalmasítsa az áruk és szolgáltatások vásárlását, eladását és cseréjét a fogyasztók és a vállalatok számára, és lehetővé tegye a szervezetek kereskedelmi és működési modelljének átalakítását.

 

Az új központban külső partnerek közreműködésével zajlik majd a kutatás, akik konkrét projekteken dolgozva vizsgálják a technológiában rejlő lehetőségeket. Az ügyfeleket egyre jobban érdekli a blockchain technológia és annak üzleti működésre gyakorolt hatása. Erre reagálva a Fujitsu az informatikai rendszerek és a különféle iparágak új architektúrájaként szeretne foglalkozni a blockchain fejlesztésével – túlmutatva a pénzügyi szolgáltatások területén, ahol a technológia már széles körű átalakulást indított el az üzleti modellekben. A blockchain jól alkalmazható számos olyan területen, ahol főkönyvalapú ellenőrzési útvonalra van szükség (pl. logisztika, ellátási lánc, szabadon hozzáférhető nyilvántartást használó területek: ingatlantulajdon-nyilvántartás, szavazási azonosítók, intelligens szerződések).

„Ügyfeleink élénken érdeklődnek az iránt, hogyan integrálhatják a blockchaint üzleti folyamataikba. Az új brüsszeli blockchain-innovációs központ bizonyítja, milyen fontosnak tartja a Fujitsu a blockchaint mint technológiát, illetve Brüsszelt, mint a blockchain-megoldások iránt érdeklődő vagy azokat már használó nemzetközi ügyfelek támogatásának helyszínét. A blockchain technológia működési alapelve szerint a tranzakciókat gyakorlatilag lehetetlen megváltoztatni, ami magas szintű megbízhatóságot garantál. És ez még csak a kezdet. Számos kereskedelmi területen is szeretnénk megvizsgálni a blockchain szélesebb körű alkalmazásának lehetőségét”

– jelentette ki Yves de Beauregard, a Fujitsu Benelux vezetője.

„Belgium ideális helyszín a Fujitsu blockchain-innovációs központjához hasonló nemzetközi kompetenciaközpontok számára. Európa szívében fekszik, gazdasága erősen innovációközpontú. Az ország lakói több nyelvet beszélnek, így kiválóan bevonhatók a multinacionális cégekkel vagy nemzetközi projektek keretében folytatott együttműködésbe. A kormányzat minden szintje aktívan együttműködik az innovatív vállalatokkal a belga gazdaság lendületének fenntartása érdekében”

– mutatott rá Kris Peeters, Belgium miniszterelnök-helyettese.

Intelligens városok

Az innovációs központ egyik fejlesztési célterülete a blockchain használata az intelligens városok szolgáltatásainak megtervezése és megvalósítása terén. A fejlesztések a technológián túl a jövő városi működésének egyéb fontos szempontjait is figyelembe veszik, köztük a szociológiai és demográfiai tényezőket, a társadalom szerkezetét, a gazdaság működését és a környezeti kihívásokat. A központ Brüsszel és más nagyvárosok részére is végez majd kutatás-fejlesztést és innovációs tevékenységet, és finanszírozza a partnervállalatok, kutatási szervezetek és a civil szektor innovatív projektjeit.

„Véleményünk szerint a blockchain fontos szerepet fog játszani az intelligens városok fejlődésében. A National League of Cities adatai szerint a világ népességének több mint fele városokban él, és az arány 2050-re eléri a 66%-ot. Ez a trend erősödő nyomás alá helyezi a helyi kormányzatokat, és új ökoszisztémák kialakulásához vezet, új kihívásokkal például a közbiztonság, az infrastruktúra, a közlekedés és a lakhatás terén. A városoknak alkalmazkodniuk kell a fejlődéshez, és valóban olyan intelligens településekké kell válniuk, ahol az infokommunikációs technológiát az infrastruktúrával és az építészeti megoldásokkal ötvözve dolgoznak a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi problémák megoldásán. A főkönyvi nyilvántartás, a szavazási azonosítókezelés, a folyamatautomatizálás és az intelligens szerződések auditálása terén értékes lehetőségeket kínáló blockchain technológia kétségkívül fontos szerepet tölt majd be a változó ökoszisztémában”

– nyilatkozta Frederik De Breuck, a Fujitsu Benelux presales és business assurance igazgatója.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés