Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan indul a Design Terminal mentorprogramja: Ismerjünk meg hat új izgalmas vállalkozást!

E-gazdaság

Hamarosan indul a Design Terminal mentorprogramja: Ismerjünk meg hat új izgalmas vállalkozást!

Hamarosan indul a Design Terminal mentorprogramja: Ismerjünk meg hat új izgalmas vállalkozást!

Kiválasztották a leginnovatívabb, a közösségek és a társadalom jólétét szolgáló csapatokat a Design Terminal tavaszi mentorprogramjára. A Design Terminal minden eddiginél sikeresebb időszakot zárhat, a nemzetközi programra rekordszámú, 125 vállalkozás jelentkezett a világ számos pontjáról.

A Design Terminal mentorprogramjára a tavaszi szemeszterben rekordszámú jelentkezés érkezett. A több körös kiválasztási folyamatot követően a 125 csapat közül a legjobb hat juthatott tovább a három hónapos, vállalkozásfejlesztési szakaszba. A startupok a világ 25 országából érkeztek, többek között Taiwanból, Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból.

1

2017 óta a mentorprogramra kifejezetten olyan kezdő vállalkozások jelentkezését várja a szervezet, ahol az innovatív ötlet a közösség jólétét szolgálja és egy társadalmi kihívásra kínál megoldást. A közösségépítés és a közösségi innováció előtérbe helyezése mellett a mentorprogram egyik fontos célkitűzése a női vállalkozók számának növelése. A tavaszi programra jelentkezők közül már a startupok 30 százaléka rendelkezik női alapítóval.

A programban résztvevő hat legjobb vállalkozás egy 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztésen vehet részt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal olyan nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek, mint az E.ON, a MOL, a Knorr-Bremse vagy a BlackRock Budapest.

2

A Design Terminal 2018-as tavaszi mentorprogramján részt vevő csapatot

  1. GloveEye (HU)

A GloveEye egy olyan kicsi, hordozható és megfizethető eszköz, mellyel a látássérültek hagyományos könyvet vagy hivatalos iratot is el tudnak olvasni. A program a nyomtatott betűket Braille írássá alakítja. A termék kesztyűhöz hasonlítható, a felhasználónak csak végig kell húznia a szövegen a szerkezetet és a kesztyűbe épített tüskék valós időben fordítják azt.

  1. LearnIT (Lettország)

A LearnIT használatra kész tanterveket szolgáltat pedagógusok számára, hogy kódolással foglalkozó klubokat, workshopokat és napközi táborokat szervezzenek 9-16 éves gyerekek számára. Célcsoportjába nem csak a szülők tartoznak, hanem az állami- és magán oktatási intézmények is.

  1. FabriXense (Izrael)

A FabriXense újszerű megközelítést vezet be az orvosi vizsgálatra alkalmas intelligens ruházatok területén. Okos ruházatuk a bőr és a ruházat közvetlen érintkezése nélkül képes egészségügyi (szívritmus, légzés, oximetria, vérnyomás) méréseket végezni. A termék célja a terhes nők és a magzat egészségi állapotának monitorozása az ovulációs időszaktól a terhességen át egészen a csecsemő-egészségügyi megfigyelésig.

  1. Studyx (GB)

A Studyx egy olyan tréning-szolgáltatás, amely a cégeket támogatja abban, hogy a különböző online és offline kurzusaikat személyre szabottan, bármilyen eszközön elérjék, egyedi mikrokurzusokká alakítva őket. Ezzel növelik az alkalmazottak elköteleződését a kurzusok mellett.

  1. Nold Technologies (HU)

Okosotthon-eszközökre specializálódott szoftver- és hardverfejlesztő startup. Első termékük, a Nold Open, egy bluetooth alapú eszközvezérlő, mely saját felületükkel összekötve működtethető. Az egy személy által működtetett távirányítók növekvő számát, valamint az azokkal járó kellemetlenségeket, beleértve a lemerülő elemek problémáját kívánják megoldani.

  1. CollMot Robotics (HU)

A CollMot egy multi-drón szolgáltatást biztosító startup. Intelligens drónjaikkal az eddigiekben leginkább a szórakoztatóiparban dolgoztak (pl. drón fény show és drón által indított tűzijátékok). Céljuk, hogy a drónok által kihasználható lehetőségeket a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az ipari mérések vagy egyéb hasznos közszolgálatások terén is kamatoztassák.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés